Articles

La ruleta russa de l'aeroport

La primavera passada vàrem fer un viatge a París. Des de feina mesos teníem els bitllets comprats a la low cost Easy Jet. I tot va anar com una seda fins al moment de tornar, que va coincidir amb les últimes glopades del volcà islandès. Des de la companyia ens varen fer saber que si el vol era cancel·lat ens avisarien via mòbil i que si no, podíem anar tranquil·lament a l' aeroport. Ja es poden imaginar que ningú ens va dir res i quan vàrem arribar a la terminal, un gran cartell pregonava la desaparició de l'enllaç París-Barcelona per culpa de la maleïda cendra. El següent pas era fer una enorme cua per quan tocava el torn decidir entre quedar-se tres dies més a la capital francesa o recuperar els diners. Vam optar per aquesta última possibilitat mentre contractàvem i pagàvem, és clar, uns altres bitllets de Vueling, que aquella mateixa nit ens va tornar a casa. Val a dir que a Easy Jet han tingut la barra de no haver-nos tornat encara els diners, amb la qual cosa sumen a la incompetència la gasiveria. Perquè com s'entén que Vueling i altres línies poguessin sortir de París sense cap problema, i ells ens deixessin literalment tirats?

Però mes enllà dels problemes personals, el que més em va sorprendre és la resignació amb què els passatgers acaptàvem les explicacions prepotents. Amb cara de xais degollats, l'un rere l'altre ens acostàvem al taulell d' informació, on un parell de vailets desganats et despatxaven amb un “o hotel o diners (això últim virtualment pel que sembla) i decideixi ràpid que tenim molta feina”. Tot plegat és una anècdota davant del sabotatge dels controladors aeris espanyols que aquest cap de setmana han frustrat les legítimes esperances de desenes de milers de persones. Gent honrada que paga els impostos, que no ha fet mai cap mal a ningú i que té dret a ser tractada amb dignitat i consideració. Perquè la realitat és que fa massa temps que acostar-se a un aeroport és com jugar a la ruleta russa. Un estiu un grapat de treballadors varen ocupar les pistes del Prat i van provocar un caos monumental i, que jo sàpiga, amb una impunitat total. Després el volcà islandès i ara una banda d' impresentables anomenats controladors. I si algú fes un escarment?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.