Articles

Amb independència

Solució al Senat d'Espanya

Com podria el Senat d'Espanya resoldre d'un cop i per sempre els seus problemes lingüístics? Doncs mireu, jo tinc la solució. L'únic que hauria de fer és proclamar la independència d'Espanya respecte a Catalunya. No em negareu que aquesta seria una jugada mestra i, sobretot, inesperada. D'entrada, a més de trencar la seva imatge un punt soporífera, el Senat prendria la iniciativa, i sense que estableixi precedent, es podria avançar als temps que corren. En lloc d'esperar que Catalunya apostés per la secessió, faria un driblatge heroic i es desfaria dels catalans tot expulsant-los de l'Estat i, cosa que resulta encara més temptadora, expulsaria els senadors catalans de l'hemicicle. No em direu que de ganes no n'hi ha, allà a la cambra alta.

Juntament amb els catalans, desapareixeria aquesta fotesa dels auriculars a les Corts espanyoles, fotesa que tothom veu caríssima, pesadeta i supèrflua. No crec que la majoria dels representants valencians o balears, comptant que ells no serien pas expulsats de la cambra, plantegessin cap conflicte de llengües. I tampoc no veig els bascos i gallecs, mantenint el mateix supòsit de continuïtat als respectius escons, no crec que aquests armessin cap batalla. Tothom sap que el famós pinganillo és una invenció catalana per provocar mal d'orella a tots els altres pobles.

Fins i tot econòmicament, el Senat faria un colossal favor a l'Estat. Com molt bé han dit els diputats del Partit Popular, la conya de la simultània representa una despesa sumptuària que no obeeix als problemes reals de la gent, i mira, tot això que s'estalviarien de la Noguera Ribargorçana cap enllà. Bé, potser perdrien les aportacions d'impostos catalans, però els diputats populars estaran d'acord amb mi que no n'hi ha per tant amb la cançoneta del dèficit fiscal, i que al capdavall taxes i traduccions, les unes per les altres, es compensarien mútuament.

Quedaria un litigi de gran alçada; els senadors catalans que mai no han demanat ni pensen demanar ni pensen usar la possibilitat de parlar en català a Madrid, què? Caldria expulsar-los també? La meva proposta és que se'ls quedin allà al Senat, sempre ben nodrits a dispesa. I si al capdavall aquests també fessin nosa, escolteu, no vindrà d'aquí, que els portin cap a la Ciutadella i i els acomodin en algun banc, on no caldrà que es posin els auriculars perquè aquí a casa nostra, ho sap tothom, som tan rates que aprenem idiomes abans de pagar traduccions simultànies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.