Articles

UT/UDA

Poble egipci

Benvolgut poble egipci, ens estàs donant una lliçó. Ja havien sortit tunisians, algerians, iemenites, jordans... Però vosaltres, egipcis, teniu una empenta especial i un paper estel·lar. Sou els més nombrosos del món àrab, els més estratègics, els més noticiables. Si acabeu fent fora el vostre sàtrapa, res no aturarà la revolta democràtica al món àrab. Ara mateix teniu totes les càmeres del món a sobre, i esteu fent de protagonistes amb una dignitat colossal.


No sabem cap a on aneu, però sabem d'on veniu; dècades de submissió, de presó i de coacció. Ara heu sortit a la via pública, i no hi ha ni policia ni pistoles ni tancs que us aturin. Avui sou la imatge de la llibertat i de l'esperança. Demà tot es pot esguerrar, i si fem cas de la història, el més probable és que s'esguerri, però ara mateix sou aire fresc i sou poesia i sou confiança en l'espècie humana. Ara tot és possible, ara tot està per fer. Ara gaudim de vosaltres i no pensem deixar de fer-ho.


Gràcies, poble d'Egipte. Gràcies per les imatges de gent normal i corrent ocupant el carrer, custodiant les botigues, exhibint fermesa i serenor alhora. Et necessitem, poble d'Egipte, perquè els catalans i qualsevol altra gent de la terra hem de ser recordats, cada tant, que la llibertat i la participació no són només expressions de manual. La llibertat i la participació ets tu, poble desarmat però decidit, poble que vol acabar amb la injustícia. Gràcies per deixar-nos aprendre de tu. Afectuosament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.