Articles

UT/UDA

Assange

Curiosa la teva figura. Sens dubte, ets una d'aquelles persones que la història necessita, i que, quan arriba, més val tenir a favor que no pas en contra. Ara diu que no et poden extradir a Suècia, on t'han de jutjar per no posar-te el preservatiu. Tu, que has rebentat la diplomàcia de mig món, jutjat per un miserable profilàctic. Tu, amb un cap ple de secrets que val milions, de diners i de vides, pendent d'un tros de plàstic que val un parell d'euros. La vida és així, perquè és ben cert que la vida depèn d'un preservatiu.


Això del Wikileaks és ben bé un cas del segle XXI.
És l'espionatge de l'era
digital, tan digital que ni tan sols es dedica a filtrar per a un estat o un poder, sinó a benefici de la xarxa. Naturalment, no et poden jutjar per espionatge, perquè a ningú no se li va acudir tipificar la revelació massiva de secrets per
internet sense profit o
traïció. Tu, Julian Assange, has trobat l'esquerda que hi havia entre l'estat de sempre i les noves
tecnologies, i per allà
t'has esmunyit.


Què faran amb tu? Ets perillós, ja se't veu en aquesta cara de fura que passeges pel planeta.
Però no et poden retirar per la cara, i els judicis aquests de poca o molta condonació no et faran callar. Tens massa coses al calaix, pot ser que el més gros encara no hagi sortit i hi ha gent manifestant-se per la teva causa. Què es pot fer amb una persona com tu, què
pot fer l'administració Obama amb un eriçó com tu? Ben poca cosa, diria jo; ni tan sols liquidar-te, perquè és evident que après toi, le déluge.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.