Articles

UT/UDA

Sandra Torres

Has demanat el divorci per presentar-te a les eleccions presidencials. Sona estrany, però és exactament el que has fet. Com a esposa legal del president de Guatemala, la Constitució et prohibeix presentar-te a la presidència del país, així que us ho heu parlat, tu i el teu estimat Álvaro Colom, Molt Honorable de moment, i heu decidit que cap problema, feta la llei fet el divorci. I l'escàndol públic està cantat.


La indignació popular em sembla exagerada. L'oposició i els crítics s'exclamen que és una burla a la carta magna i a la respectable institució del matrimoni. Jo en discrepo, més aviat penso que és una expressió de prioritats; a la parella presidencial us cauen els anells per conservar el poder, i ho deixeu ben clar. De fet, tots dos ja us havíeu divorciat un parell de cops, o sigui que no és cap novetat en la vostra política conjugal –i cal afegir que cada dia ho fan més parelles, això de separar-se però preservar la llar comuna.


Tenim els comiats a la francesa i els divorcis a l'americana, i potser ara encunyarem la pràctica de les separacions a la guatemalenca. Seria una pràctica innovadora, pròpia dels nostres temps; fins ara la gent s'ajuntava per guanyar poder o patrimoni, però potser és arribat el dia de dir ben clarament que un divorci polític val més que mil unions. Vés a saber, tal vegada caldria que els catalans en prenguéssim bona nota, i l'independentisme ja pot anar-te cridant, Sandra Torres, primera dama de Guatemala, per assessorar-se sobre el teu invent.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.