Articles

UT/UDA

De Gispert

Has dit, Molt Honorable Núria de Gispert, que no votaràs a la consulta de Barcelona de diumenge. No passa res, imagino que d'altres votaran igualment, i que trobaran molt respectable que no vulguis anar a visitar les urnes. És més, alguns especularan que potser la teva renúncia és el preu que cal pagar perquè altres MH emetin el seu vot, sense que es trenqui cap aliança ni entesa, i potser els semblarà raonable i tot. En qualsevol cas, si el ciutadà Artur vol votar, com a ciutadana Núria tu tens tot el dret de no voler-ho fer.


Però has dit que no pateixes cap dualitat entre el càrrec i la persona, i com a persona corrent / presidenta del Parlament, si és cert que parlem d'una sola ànima, no s'entenen gaire les raons que has donat. Per quins set sous aquest referèndum no mereix el teu vot? Perquè no és una cita oficial? I la cèlebre consulta de la Diagonal? I la votació de l'AMPA de l'escola dels nens, o de la comunitat de veïns? Tampoc mereixerien el teu vot?


El president d'una cambra ha de vetllar per la democràcia i la seva eina més preuada, que és el vot. La validesa del vot no depèn de qui convoca o de la pregunta que fa. En principi, el vot és vàlid per dirimir qualsevol diferència, d'ordre domèstic, laboral, escolar o polític. I no votar és abstenir-se, se'n diu així. Si vols passar a la història com una presidenta abstencionista, endavant. A la pròxima cita, quina credibilitat tindràs per cridar la gent a votar? Potser la gent voldrà prendre exemple de la teva posició i s'abstindrà.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.