Opinió

PLAÇA MAJOR

L'AVT, el ‘tea party' del PP

Fins i tot Rajoy comença a voler marcar distàncies

Només calia fer una ullada a la darrera manifestació convocada per l'Associació de Víctimes del Terrorisme (AVT) per certificar la deriva ultratramuntana d'aquesta organització finançada sucosament a càrrec del pressupost públic. Allò era l'extrema dreta en estat pur, l'espanyolisme més tronat i visceral, l'odi desbocat i una voluntat perversa de fiscalitzar l'anomenada lluita antiterrorista fent servir els morts, el dolor propi i l'aliè, amb finalitats descaradament polítiques.

L'AVT és avui un lobby de pressió en mans de persones àvides de protagonisme que pretenen fer política –alguns, fins i tot carrera política– i marcar el ritme i el to a les institucions de l'Estat. El més trist de tot és que la pressió ha fet estralls en el PSOE i que el PP no només no ha dubtat a aprofitar l'ocasió per escombrar cap a casa en la batalla política per recuperar la Moncloa, sinó que ha alimentat l'espiral de crispació esperant treure'n rèdits electorals. Explotant el dolor a conveniència, presentant-se com les úniques víctimes, abillats en la bandera espanyola com a sant i senya, aquesta gent representen en aquest moment una extrema dreta descarnada. Són gestors de l'odi. Però també és un fet que al PP se li està escapant de les mans l'engranatge. Fins i tot Rajoy comença a voler marcar distàncies i hi envia María Dolores de Cospedal, complint un trist paper per a una dona que desentona amb la banda de nostàlgics amb què va haver de desfilar pels carrers de Madrid. Tot plegat pot acabar explotant-li al PP a les mans i acabar per ser ostatge dels sectors més dretans i espanyolistes que a Espanya ja sabem de quin peu calcen. La política antiterrorista, la política en general, no la poden marcar personatges com Jiménez Losantos i la seva caterva romana. Ni tan sols el PP d'un Aznar que brega per fer lluir el seu bigoti i empènyer Rajoy al túnel del temps.

M'ho deia el diputat Joan Tardà. “Hi ha diputats del PP que m'han confessat que estan acollonits davant una possible majoria absoluta. Perquè es veurien empesos a un programa de màxims”. I un programa de màxims d'aquesta gent, amb un PSOE ideològicament rendit, es resumeix amb una grande y libre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.