Opinió

DE SET EN SET

Problemes i solucions

El fracàs no és una estació final, és un estadi més, una parada més en aquest exercici diari que fem per dibuixar el nostre futur

L'aparició de problemes, de dificultats i la recerca de solucions per superar aquests obstacles és un exercici que manté en un bon estat de forma la musculatura vital. L'objectiu prioritari en aquests casos és encertar els passos a seguir per arribar al desenllaç més satisfactori possible. En el camí per materialitzar aquesta aspiració hi ha un element clau que deixa empremta en tot el procés: la metodologia. És cert que com més complicada és la situació més fàcil és la temptació d'accelerar el ritme de la presa de decisions, fins i tot de saltar-se algunes etapes, però sempre s'hauria de tenir un moment per repassar les llistes de què ens aporten, tant a favor com en contra, cadascuna de les opcions que se'ns presenten. I mentre es fa aquest exercici també és bàsic i saludable, pel que pugui arribar a passar després, contemplar com una realitat la possibilitat d'acabar-se equivocant. Perquè sospesar molt una decisió no implica per regla de tres que l'encertis. I quan pensem que potser no l'endevinem, hem d'allunyar aquesta hipotètica errada de la connotació tan negativa i devastadora amb la qual hem envoltat el fracàs en la nostra societat. El fracàs no és una estació final, és un estadi més, una parada més en aquest exercici diari que fem per dibuixar el nostre futur. És una experiència que, ben reciclada i assimilada, fent-ne les lectures pertinents, amb autocrítica, lluny de l'autocomplaença i del victimisme, constitueix un aprenentatge molt útil per no cometre la mateixa equivocació quan hàgim de tornar a afrontar noves dificultats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.