Articles

UT/UDA

Trias

Bé, aquest cop sí. La perseverança ha donat els seus fruits, i avui t'hem de saludar com el més que probable alcalde de Barcelona. Ets la figura del dia, sense cap mena de dubte, tot i que depens dels altres actors, els que no portaran la vara, encara que influiran, i molt, en com la portaràs tu. Enhorabona i que la feina t'acompanyi.


La teva no ha estat una campanya ni gaire dolenta ni gaire bona, sinó tot el contrari. Ha estat discreta i molt prudent. Confiaves que Jordi Hereu encadenaria ensopegades i tu t'ho hauries de mirar i esperar la caiguda. És cert que en els darrers anys el teu principal rival ha estat un edil fluix, en alguns moments negat i desafortunat, i en canvi a les portes de les eleccions, per sorpresa de tothom, ha estat un bon propagandista. Ha sabut jugar les seves cartes, les poques que tenia, amb habilitat. Ha optat pel discurs simplot de dreta i esquerra, ha explotat una complicitat impracticable amb els indignats, ha tret l'espanta-sogres del PP...


Ell ha remuntat amb fórmules fàcils, i tu t'has mantingut en el camí difícil. No has volgut penjar a ningú la llufa anticatalana, tot equiparant (a la basca) PSC i PP; no has volgut remenar en els revessos de la consulta de la Diagonal o del 10-A; no has optat per burxar la ferida que s'obria entre l'alcalde i el seu partit. Has preferit ser mesurat i responsable, com si ja fossis al càrrec... amb un detall insignificant: encara no hi eres. Te l'has jugat amb seny, i te n'has sortit. Crec que no és un mal auguri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.