Opinió

DE SET EN SET

Energia

La manera més coherent de canalitzar la nostra energia és prioritzar la reflexió abans de l'acció, racionalitzar-ne la despesa i alliberar-nos d'esquemes mentals i inèrcies que ens encotillen

La nostra existència té múltiples àmbits d'anàlisi si volem judicar-la. No n'hi ha cap que s'hagi de menystenir perquè som polièdrics, però n'hi ha que tenen un pes més determinant a l'hora d'analitzar la nostra evolució, el recorregut que hem fet. Un d'aquests que formen el paquet de bàsics és la utilització que fem de les nostres energies. Perquè som energia, aquest és el nostre combustible i com la canalitzem marca les nostres vivències. Hi ha qui s'entesta a invertir aquest vigor, ja sigui per desconeixement, per covardia o per tossuderia, en el sentit contrari del que li convindria i aquesta actitud li acaba generant unes disfuncions que deriven en una amargor persistent. Hi ha també qui aboca un alt tant per cent de la seva potència en assumptes que vitalment són secundaris, clarament accessoris i que després està gairebé eixut quan toca fer front als reptes estructurals de l'existència. En aquesta escenari és molt probable que en les decisions que esdevenen claus tinguin molts números per escollir l'opció incorrecta. O de no saber interpretar amb encert quan arriba el final d'una etapa i s'ha de prendre una nova direcció o perseverar en el camí que s'ha escollit.

La manera més coherent de canalitzar la nostra energia és prioritzar la reflexió abans de l'acció, racionalitzar-ne la despesa i alliberar-nos d'esquemes mentals i inèrcies que ens encotillen per fer una aposta adequada al nostre perfil. Això no garanteix l'èxit, però sí que ens evitaria remordiments i retrets i ens quedaria una mica d'aquesta energia per transformar-la en la satisfacció del que ho ha fet el millor que ha sabut.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.