Articles

UT/UDA

Rahola

T'han amenaçat de mort per la xarxa, i el primer que haig de dir és que tens tot el meu suport. He vist el vídeo penjat a Youtube, i tot plegat fa autèntic fàstic; una foto d'una dona tapada de dalt a baix amb burca i túnica, amb una llegenda a sota que diu “Islam”, signada per un misteriós Monsmartyrium. I una música de rap, martellejant i accelerada, que va repetint “Voy a matar a Pilar Rahola”. Condemna sense pal·liatius. Si algú dubta entre qualificar-ho de gamberrada o de delicte, només cal que s'ho miri. No hi ha marge per al dubte.


Coses com aquesta, Pilar, s'han d'investigar, perseguir i condemnar. Qualsevol persona que hagi rebut amenaces de mort, i especialment si s'han fet públiques, sap el que significa per a un mateix, per a la família i els coneguts. Quan n'has rebut ja unes quantes, com és el teu cas, no crec que t'hi puguis acostumar. Segur que et canvia la manera de mirar la gent, de passejar pel carrer i de relacionar-te amb el món. Has de ser un autèntic inconscient per aconseguir que no t'afectin aquests improperis.


Per tot això, vull dir-te que estic amb tu. Discrepo de moltes de les teves opinions, i sovint no comparteixo gens el to que fas servir. Jo no crec que l'islam per si mateix afavoreixi la violència, ni que l'Estat d'Israel sigui l'heroi de la pel·lícula. Però estaria disposat a arraconar totes aquestes nocions, a suspendre-les un temps, per defensar amb tu la més alta i valuosa de les conviccions, la més comuna i indiscutible, la innegociable i suprema. La vida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.