Articles

UT/UDA

FMI

T'ha tocat fer de dolent de la pel·lícula i què vols que et digui, t'hi hauràs de conformar. Ara has publicat una sèrie de recomanacions sobre l'economia espanyola, en clau d'advertiment sever, i el jacobinisme tradicional hispànic i el cheguevarisme, units en sintonia, han tornat a queixalar. Això és el que passa per dir veritats incòmodes, que despertes la pregunta fàcil de sempre, o sigui: qui ets tu per obligar-me a mi a fer no sé què? Què t'has cregut, FMI?


Doncs t'has cregut que tu, Fons Monetari Internacional, ets una de les poques criatures de consens per evitar cracs com el del 1929. Cosa que fins ara, si fa no fa, sembla que has aconseguit. Operes només en els països membres que han acceptat la teva supervisió. A més no obligues, recomanes. Que després no ofereixes o facilites préstecs als que incompleixen? Ben cert, tan cert com que un pinxo no obté un crèdit si no fa bondat, i que ningú no deixa quartos a un pinxo reconegut.


La situació actual no és cap bassa d'oli. Però és una mica sospitós que les receptes que adoptem tots a casa en època d'estretors personals, les ignorem en una depressió col·lectiva. Ens oposem per sistema a les retallades i els estalvis públics, i quan algú com tu, FMI, suggereix que no ens hipotequem el futur i reduïm costos als mercats, es produeix un clamor en contra. I encara alguns ens voldran convèncer que el més progressista i revolucionari és no canviar res, no tocar res. Només canviar-te a tu, i pensar que si calla la veu incòmoda, ho tindrem mig resolt. Som així, què vols.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.