Articles

UT/UDA

Príncep

Han proposat declarar-te persona non grata a Girona, no perquè els caiguis especialment malament, sinó perquè ets el relleu com a hereu de la Corona dels Borbons espanyols. La iniciativa independentista entra dins del que es podria considerar normal; si la idea és separar-se del regne d'Espanya, té tota la lògica del món voler separar-se del primogènit, i demanar-te que no portis un títol d'una ciutat on hi ha gent que no vol portar-te a tu.


No t'ho prenguis malament, Felip. No hi ha res en contra de la teva personalitat; no es tracta que siguis lleig ni pesat ni avorrit, no va per aquí, només es tracta de coherència política. I si a més evitem cremar retrats, millor, perquè això del foc pot ser tan simbòlic com es vulgui, però cremar l'efígie d'algú referma poc les intencions pacífiques. Així que, tranquil, i comença a pensar en la millor manera de relacionar-te amb els que no et volen ni principal ni principesc. Hi ha dues maneres de fer-ho.

La primera és conformar-se, entenent que tal com van les coses, potser al final tocarà abdicar d'algun títol o territori. La segona és començar a tenir imaginació. Una possibilitat seria convertir-te en sobiranista català, i suggerir que puguis ser per separat rei d'Espanya i príncep dels catalans. Transformar-te una mica en reina d'Anglaterra, no pas en vestits i barrets, però potser sí en actitud plurinacional. Renunciar a ser garant de la subjecció per ser garant de les llibertats, si cal per separat, dels ciutadans del teu reialme. Què, no t'hi apuntaries?



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.