Articles

UT/UDA

Lagarde

Seràs la primera dona que presidirà el Fons Monetari Internacional i, vejam, això no implica a la força que les economies millorin sota la teva batuta, però sí que introdueixes un canvi d'imatge molt oportú. Ets als antípodes del mascle alfa, i d'un antecessor que es dedicava a empaitar les minyones pels dormitoris. Ets vegetariana, no beus mai alcohol, fas ioga, natació, jardineria... Ja es veu que l'únic que t'aproxima a Strauss-Kahn és el passaport francès.


El teu nomenament, Christine Lagarde, és molt benvingut. D'entrada, i diguem-ho abans que rebi alguna bastonada violeta, perquè tens una carrera del tot notable. Ministra de França, el Financial Times et va proclamar la millor responsable d'economia de l'eurozona. Has treballat en el món acadèmic, l'empresarial i el polític, sempre amb resultats impecables; coneixes per dins el funcionament de l'administració nord-americana i parles uns quants idiomes. No et manca de res per ser on ets.


Però insisteixo: el canvi d'estil és molt important. No has fet mai de lleona, no has entrat als llocs esgarrapant i estripant. Procures fer servir el cap sempre que això és possible. En una època de crisi aguda, quan moltes economies estan col·lapsades, i des del FMI se les ha d'ajudar a sobreviure, quan hi ha milions de vides pendents de trobar feina i futur, més val algú com tu. Perquè si som on som és en bona part pels excessos de testosterona i de bravado viril. Una mica de seny, assentat a les espatlles i no pas entre les cames, ens anirà de primera.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.