Opinió

Rubalcaba

He esmentat que admiro el tarannà de Montserrat Tura. El mateix dic de Rubalcaba. Em fa feliç que no sigui natural de l'altiplà, sinó de la cornisa cantàbrica, perifèric millor. Enginy mecànic: li han soldat els colzes a les costelles, aleshores el seu desplegament de braços és sincrònic, asimètric i mesurat. Ell i la seva esposa comparteixen professions científiques, això m'encanta. Per cert, es van conèixer a Vitòria; lloc on passà part de la seva joventut. Ha estat i és un dels polítics més admirats dins del partit dels socialistes i cap sorpresa que fos l'escollit per succeir Rodríguez Zapatero. Millor que Tony Blair en triar Brown amb el considerable desgavell que provocà. Rubalcaba té el do de trobar el tempo que més li convé; és discret i algú amb qui, diuen, pots confiar. Ara que aquesta discreció se li pot girar en contra. M'he assabentat que hi ha un periodista que ha demanat permís per fer una biografia “no autoritzada” i que l'entorn del vicepresident li ha negat tota ajuda. Això carrisqueja; precisament ara que haurien de sortir totes les desavinences entre ell i el president: les vegades que va callar quan Zapatero, sense voler, destruïa ocupació i ell sabia com crear-la.

Passarà a la història pels esforços per eradicar ETA. Ara cal veure si caurà sobre ell una derrota gegantina, mentre el socialisme desperta, finalment, i afronta la realitat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.