Opinió

opinió

Quant val un polític (honest)?

Actualment s'està parlant molt dels sous dels polítics. Baixades de major o menor

entitat, manteniments, i fins i tot algun augment més que improcedent. Però en aquestes línies volem trencar el tòpic que és fer polèmica de les remuneracions dels responsables polítics.

Tots aquests anys de debats estèrils i amb intenció de desacreditar el rival polític ens han dut a un major descrèdit de la classe política. Ja vàrem dir, en el discurs de constitució del nou consistori, que canviaríem la forma i les formes de fer política.

La indignació que hi ha en un sector important de la societat reclama noves maneres de fer política, noves idees i canvis en les formes. El malestar de molta part de la població, el descrèdit de la política i la frustració per un model de societat esgotat fan que els polítics hàgim d'interpretar aquest fenomen i proposar altres formes d'actuar per poder canviar tot això.

Per això, els socialistes de Calafell hem decidit no fer polèmica d'aquest tema. Ja hem patit prou el descrèdit i el desgast polític que suposa parlar d'això.

Lògicament, creiem que els polítics han de tenir, com tothom, un sou digne i d'acord amb la feina que fan. Perquè, segurament, poca gent és conscient del que suposa ser polític i de la dedicació que implica. No hi ha horari, ni vacances, ni festius. Un polític ho és les 24 hores dels 365 dies de l'any. Almenys aquesta és la realitat en un poble com és Calafell. Alguns hem de deixar la feina que fem habitualment, durant un temps, per servir els altres. Això és un esforç personal important per servir la col·lectivitat, i per això, creiem que els polítics mereixem ser valorats en la justa mesura. Cada cop més, la gent reclama i exigeix millors solucions als problemes i hem d'estar més preparats. És a dir, que els responsables polítics hem de tenir un creixent coneixement i competència tècnica més enllà de la funció exclusivament política. Com a contrapartida, entenem que hem d'estar també més valorats, perquè aquelles persones més preparades puguin exercir també la política i no es refugiïn només en l'empresa privada.

Ara bé, també som conscients del moment que vivim. En aquest sentit, hem d'assumir i assumim el nostre grau de responsabilitat, i ho fem rebaixant les percepcions que rebrem per fer la nostra tasca. Tant govern com oposició som imprescindibles per tirar endavant el municipi. Tots tenim feina i responsabilitat. I això ha de ser reconegut: l'esforç que hem de fer de dedicació constant i de proximitat al ciutadà ha de ser valorat.

Podríem fer polèmica i combinacions numèriques diverses per justificar els possibles discursos, tant govern com oposició. Però en tots els casos hi sortiria perdent el poble. Nosaltres no som aquí per parlar de sous. Som aquí per servir el poble i per treballar al màxim per al bé del poble. Perquè els ciutadans no esperen dels polítics que discuteixin sobre el sou. Esperen i exigeixen solucions als seus problemes quotidians. Recuperant l'elegància en les formes que havia tingut la política, ben segur que recuperarem tot el crèdit dels ciutadans.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.