Opinió

DE SET EN SET

Els grocs i els seriosos

La premsa seriosa no encarrega il·legalitats, es limita a publicar documents sota secret de sumari

L'escàndol per les pràctiques il·legals d'un diari britànic del grup News Corporation controlat per Rupert Murdoch permet establir algunes de les clares diferències que hi ha entre la premsa groga i la seriosa.

1. El groc News of the World pagava a policies a canvi d'exclusives. La premsa seriosa, que en sap més, no paga als policies perquè és prou hàbil per tenir-ne com a contactes alguns que són de tan bona fe que proporcionen de franc informació als periodistes amics.

2. La premsa groga paga a detectius perquè facin escoltes telefòniques il·legals. La premsa seriosa no encarrega activitats il·legals, simplement accepta publicar documents judicials que estan sota secret de sumari i que li proporcionen advocats i fiscals. No comet cap delicte, sinó que es limita a fer servir el resultat d'un acte delictiu d'altres, i a més ho fa protegida pel secret professional que la deslliura d'haver de revelar qui s'ha xivatat.

3. Els diaris grocs es gasten uns bons diners a intentar agafar en fals els polítics de doble moral. Els diaris seriosos demanen una entrevista a un president de la Generalitat, aquest els fa a mans un plec de folis amb les respostes que li convenen i diu als periodistes que a partir d'això redactin les preguntes necessàries perquè la cosa lligui, i aquests ho fan sense ni tan sols parar la mà, almenys directament.

4. La premsa groga munta un escàndol amb qualsevol collonada. La seriosa, treu importància a qualsevol peripècia judicial d'una caixa perquè mai no és el moment oportú de parlar-ne, moment que no arriba fins que l'entitat desapareix.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.