Articles

UT/UDA

Breivik

Si pretenies passar a la posteritat, noi, ho has aconseguit. La mala notícia és que has mort prop de cent persones pel camí, la majoria menors d'edat, i has devastat tota una nació que fins ara es veia noble, culta, rica, desvetllada i feliç. La bona notícia és que serviràs de vacuna; la teva inoculació d'intolerància i de ràbia, més que convertir-te en messies d'una nova fe, servirà molt probablement per evitar mals majors en un poble que, malgrat tot l'enrenou de raça i destí, el que vol és viure en pau.


Em pregunto com t'hauríem tractat, Anders Breivik, si portessis barbes fins als genolls i et diguessis Muhammad. Penso que la policia i els tribunals, probablement de forma idèntica. Estaries detingut, investigat i enfrontant-te a les màximes penes. Pel que fa al teu ressò, però, seria de signe molt diferent. Els que ara s'exclamen contra la ultradreta feixista, el racisme rampant i els perills del fonamentalisme cristià potser callarien. Els que ara callen potser bramarien.


Em nego a llegir les teves idees en clau d'explicació o justificant. Sempre m'ha esgarrifat que hi hagi gent, molta gent, que observa els crims i els assassinats a la llum del color que els il·lumina. Si maten els rojos, ho jutgen d'una manera, i si són els blancs, d'una altra. Jo juraria que els delictes sempre són foscos, i els morts sempre són de cera pàl·lida. Així que tu, sospitós d'una matança, no ets portador de cap idea ni ideologia. Els pensaments es rumien i es xerren i es voten, no es disparen a boca de canó. Per folls que siguin.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.