Opinió

UT/UDA

Nafisatou

Mai no hauries volgut ser famosa, n'estic segur, o si més no pels motius que t'han empès a la celebritat. Ara les proves judicials han determinat que vas ser violada aquell vespre, a l'hotel de luxe on treballaves, més o menys a l'hora que vas coincidir amb el capitost del Fons Monetari Internacional Dominique Strauss Kahn. La novetat fa olor de funeral per al carismàtic polític francès, del qual ningú no posa en dubte la intel·ligència –llevat dels moments que el cervell li davalla entre les cames.

No sempre podem triar el destí, Nafisatou Diallo, com tampoc no el devies escollir quan vas haver de marxar de Guinea o quan se't va morir el marit i vas haver de pujar tota sola la teva filla, avui adolescent. Penso que podem dir, sense caure en comentaris ensucrats, que en aquesta història a tu t'ha tocat el paper d'heroïna social. T'has hagut d'enfrontar a un dels homes més poderosos del planeta, tu que no trobaves ni pàtria ni pau ni seguretat. I des de la teva fràgil figura has fet caure un colós.

Que no ens vinguin dient que aquest afer s'ha exagerat perquè passava a la moralista Amèrica, quan a Europa les coses s'haurien resolt d'una altra manera. Estem parlant d'un tema greu; l'agressió sexual, i en concret la violació, és un delicte penat a tot arreu, i si n'has estat víctima, la gran promesa de les esquerres franceses haurà de sentir el pes de la llei, a Nova York o a Neuilly-sur-Seine. I a tu et tocarà carregar el pes del David que va tombar Goliat. La vida és així, ja ho saps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.