Opinió

UT/UDA

Villa

Grups islamistes t'han amenaçat de mort i t'insulten a la xarxa per unes suposades paraules teves. S'exclamen que vas injuriar el jugador del Real Madrid d'origen turc, Mesut Özil. No hi ha constància arbitral dels improperis ni enregistraments clars, però el que corre és que vas faltar al respecte al jugador i a la seva condició de musulmà. En fi, potser que els responsables del tema estudiïn la teva expressió labial i determinin exactament què vas dir, oi?


A tu t'ha sortit un problema important, que potser es podria resoldre amb unes declaracions de respecte cap a totes les confessions, i en concret la del jugador afectat. Potser valdria la pena apostar per la contenció verbal i física en els camps de futbol, els quals són veritables polvorins, i no només per culpa dels entrenadors bocamolls i rabiüts. El fet és que l'agressivitat plana per la gespa i vessa per les grades, i d'alguna manera els jugadors sou els més idonis per ajudar a tallar aquesta deriva.


La policia hauria d'actuar contra xarxes que acullen amenaces de mort i ofenen per escrit la gent que sigui, pels motius que siguin i amb les creences que siguin. O potser els mateixos responsables de Facebook, que s'apressen a tancar certes pàgines d'activisme català, podrien espavilar-se a actuar contra aberracions com Sóc musulmà i odio Villa, o 1 milió de fans odiem David Villa perquè va insultar l'islam. És ben evident que la intenció d'aquests grups organitzats és estendre l'odi. Amb independència, David Villa, que realment hagis ofès o no.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.