Opinió

UT/UDA

Efosa Okosun

El teu nom no em deia res fins ahir, quan vas tenir la mala sort de caure des d'un quart pis al barri de Son Gotleu de Palma de Mallorca. La caiguda et va provocar la mort, i els fets van desencadenar una allau de protestes i disturbis de la comunitat nigeriana que resideix al veïnat. Al llarg del dia hi va haver aldarulls; els teus col·legues africans demanaven que es fes justícia i la policia va intervenir per mirar de posar-hi ordre.


Alguns dels teus compatriotes han estès la brama que vas ser empaitat i empès des d'un balcó per gent del col·lectiu gitano del mateix barri. La policia diu que no és cert, però un regidor de l'Ajuntament ha afegit interrogants quan ha revelat que s'havien trobat restes de sang a l'escala de la finca. Comptat i debatut, no és la veritat l'únic que importa en els incidents, sinó també l'enfrontament crònic que es viu al barri des de fa un temps entre gitanos i africans, i que té molt a veure amb una de la grans fonts de subsistència a la barriada: el tràfic de drogues.

Tot això commociona una ciutat que fins fa poc no coneixia el significat de l'expressió violència social. Però Son Gotleu, des de fa un parell d'anys, s'ha revelat ingovernable. La teva mort, Efosa Okosun, marca el moment en què Palma s'ha fet gran, complicada i agitada. L'illa de la calma ha irromput en la modernitat de la mà de la droga, el conflicte ètnic i la força policial. Que lluny de la platja, l'ensaïmada i el Pi de Formentor. Que lluny de la Mallorca que tots hem conegut i hem idealitzat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.