Opinió

la columna

Neri

Convergència ja té incorporats a files tots els seus opinaires. La central autonomista del carrer Còrsega els ha dictat l'enèsima consigna de supervivència, i tots regurgiten fidelment el nou parenostre: Alícia Sánchez-Camacho és una oportunista que explota pornogràficament l'acord dels pressupostos, una cheerleader que fa l'impossible per acoblar-se a les fotografies amb Artur Mas, i tot amb la sola idea de tenallar el govern per treure'n rèdit.

Benvolguts, us encega l'enveja. Sánchez-Camacho només està aprofitant el seu momentum, amb una intel·ligència felina que ja voldrien molts. Veure la vicepresidenta Ortega plorar davant dels micròfons de la nostra, recordant que la Generalitat i CiU són els veritables líders de Catalunya; fer creure als espanyols de Catalunya que les cues dels hospitals les provoca Òmnium Cultural: aquests són els èxits de l'Alícia. Rajoy només ha hagut de pagar-li els favors amb un càrrec del tot vacu a l'executiva del PP, un regalet que és sobretot una advertència: no vulguis manar a Madrid, reina, que ja saps com tractem aquí les lideresses catalanes.

Us empipen les fotografies de l'Alícia amb el president? N'hi ha de pitjors: com aquella que no veurem mai, amb la cara desencaixada d'Oriol Pujol –de matinada, en una saleta de l'hotel Neri– acceptant veure agenollat el president Mas mentre xifra el dèficit fiscal en 6.000 milions d'euros (la meitat del total!). Al Neri, família, sempre hi hem anat a fer qualque cosa que la femella catalana no veuria amb bons ulls.

La ira convergent és simptomàtica i ha estat molt ben expressada per la seva cap de premsa Pilar Rahola. Com pot dir de l'Alícia que “más que líder de un partido que pacta unos presupuestos, parece una majorette obsesionada en abrazar al Molt Honorable cada vez que se le pone a tiro”? Perdona, Pilar? Treure profit de fer-se fotografies amb en Mas? El teu cinisme només és superat per l'enveja que li tens a l'Alícia (abans de fotografiar-te amb Mas, ho feies amb Àngel Colom). Et pesen aquestes fotos? Doncs vés comprant marcs, que l'Alícia li ha agafat gustet, a visitar el Neri.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.