Opinió

la columna

La vaixella de la mare

Els que provoquen els aldarulls es veu que són professionals del terrorisme urbà i que fins i tot disposen d'una guia per coordinar les seves accions vandàliques al carrer

Ho han tornat a fer. Diuen els experts que els mateixos que fa mesos cremaven contenidors i cotxes, destruïen aparadors i atacaven la policia durant les concentracions dels indignats o les manifestacions contra la guerra, la setmana passada marxaven al costat dels estudiants que protestaven contra les retallades a l'educació i que varen acabar amb greus aldarulls al centre de Barcelona. Es veu que són professionals del terrorisme urbà i que fins i tot disposen d'una guia per coordinar les seves accions vandàliques al carrer. I això és el més al·lucinant. Si sempre són els mateixos, els Mossos d'Esquadra cada vegada en detenen alguns i els tenen identificats, com és possible que puguin actuar amb tanta impunitat un cop i un altre?

A la Gran Bretanya fa anys que varen trobar una fórmula per frenar els seguidors més violents dels equips de futbol. Simplement els fan presentar a la comissaria o els prohibeixen sortir de casa els dies que hi ha partit. És una mena d'arrest domiciliari que ha estalviat molta feina als policies i, suposo, molts diners als contribuents. Potser no seria una mala idea aplicar aquí una fórmula semblant destinada als reincidents incapaços de controlar la seva fúria destructiva cada vegada que hi ha una moguda al carrer. Tancadets a casa, com a molt es podrien desfogar carregant contra la cristalleria o la vaixella de la seva mare. És clar que, ben mirat, potser seria un càstig injust i excessiu. Pobres senyores, prou pena deuen tenir de ser mares d'uns fills així, perquè a sobre els hagin d'aguantar quan els agafa el siroco.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.