Opinió

de set en set

Deute

Barcelona és referent internacional, malgrat que la grisor del moment no ens permeti veure-ho. La setmana passada era l'epicentre del discurs de grans constructors de la pau que van omplir de debat les aules de l'edifici històric de la UB en el I Congrés Edificar la Pau al Segle XXI.

A finals d'aquesta setmana dos esdeveniments –poc promocionats, segur, perquè no són coses que interessin encara gaire els mitjans– evoquen el compromís del món de la moda amb l'ètica, i seran esdeveniments plens de propostes referents. I ho seran al congrés Biocultura, amb la desfilada Ecofashion, i al Born, amb una mena de congrés expositiu de propostes ecològiques i compromeses amb la societat, on podreu conèixer, entre moltes altres coses, la primera plataforma de moda ètica a la capital catalana, anomenada Be Cool, Be Conscious. Moltes són les iniciatives que des de les ONG històricament s'han dut a terme per crear consciències en aquest món de la moda, tan frívol. I és en aquest sentit que és de justícia recordar accions de Setem i Intermón Oxfam. Segur que sense el seu camí avui no trobaríem propostes d'emprenedoria social en aquest àmbit, dignes de subratllar en aquesta setmana de moda compromesa a la ciutat. Però ja que parlem de compromís, avui cal posar damunt la taula, en plena reunió del BCE a casa nostra, la gran feina de la gent de l'Observatori del Deute. Un BCE que es va constituir amb diners de tots, amb un únic objectiu, el de mantenir l'estabilitat de la moneda única, i que és evident que no passa pel seu millor moment. Que atorga diners als bancs privats a un 1 per cent, perquè aquests l'ofereixin als estats al 6 per cent… Quan se'ns parla de bancs tòxics, bancs dolents com a sortida, sapiguem que hi ha una ONG que treballa per explicar què és el deute, com es reparteix al món, qui el provoca, i com se'l cobra. No entraré a fer judicis de valors. Considero que hi ha prou nivell entre els qui llegiran aquestes ratlles per fer-se'n un de propi. Només una darrera recomanació per obrir els ulls aquesta setmana a Barcelona: consulteu aquest web: www.odg.cat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.