Opinió

de set en set

Pensaments

Un amic penjava aquest dimecres al seu Facebook una frase que fa pensar, i més encara després de veure com hi ha periodistes que redacten determinats peus de foto després dels violents enfrontaments a Madrid entre la policia i la marxa de miners; i després de conèixer les intencions del govern espanyol, que prova de resoldre els problemes financers carregant a les espatlles de la baula més feble, que sosté el que anomenem sistema, la màxima responsabilitat per sortir de l'atzucac.

La diu Noam Chomsky, i parla dels qui realment tenen poder en la societat i toleren la democràcia només fins que els fa nosa. En el moment en què els parlaments comencin a amoïnar el seu negoci, ells miraran de desestabilitzar el nostre espai de representació sobirana. Sense cap ànim demagògic m'agradaria que algú m'expliqués si això no s'ensuma amb determinats anuncis governamentals, i actuacions policials.

Què pretén Rajoy aplicant aquest IVA salvatge, deixant amb menys cobertura social els desocupats, i no plantejant impostos a grans fortunes, o transaccions econòmiques?

Quina societat és aquesta tan políticament correcta que davant situacions com la dibuixada és incapaç de reaccionar i proposar alternatives? Els qui ens administren són els responsables de les decisions preses, i nosaltres en bona mesura, de permetre que es posi en qüestió el nostre benestar, no pas pel fet de no disposar de diners, sinó pel de no ser capaços d'aplicar decisions compromeses amb la majoria. Les majories són democràtiques, i tots som responsables del que ens passa. Però no per això cal esperar quatre anys més per exposar socialment que hi ha maneres de fer que van en contra de la majoria.

Ara, deixeu-me dir també que no puc deixar de pensar en una suposada esquerra irresponsable, negligent i deshonesta, que ha afavorit el desori i el desmantellament de tantes consecucions d'una societat que sempre s'ha mostrat moltes passes per endavant dels qui no han entès mai què vol dir estar al servei del poble.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.