Opinió

de set en set

‘Sandy'

Aquests dies un nom de dona ocupa de manera espectacular portades de diaris, informatius de ràdio i de televisió. És un huracà que està assotant els Estats Units, on ha provocat més d'una quarantena de morts i destrosses importants per allà on ha passat; bàsicament a la costa est del territori. Un fenomen meteorològic habitual en aquelles latituds, que en un país desenvolupat, a banda de desgràcies personals incontrolables, destarota el dia a dia de la gent i, sobretot, les grans superfícies comercials, que veuen com el caos estimula el consum i buida les lleixes de productes bàsics.

No estem davant la tragèdia de Nova Orleans en plena era Bush. Ni per la dimensió del desastre humà i regional, ni tampoc per la pressió que aquella tragèdia va exercir sobre el màxim dirigent del país. Aleshores, Bush va trigar quatre dies a trepitjar el fang que cobria tot l'estat, mentre que Obama, en plena campanya, s'ha exhibit com a master and comander de la situació, vestit de verd per televisió.

Però no omplirem més ratlles amb la tragèdia nord-americana del Sandy, sinó en la centreamericana o la que ha assotat el Carib. Sí, a Cuba, Jamaica, les Bahames, o la maltractada Haití, el Sandy també ha provocat morts, destrossat collites molt més vitals que les afectades al nord, i a la majoria de mass media, poca cosa publicada.

Què ho fa que les agendes internacionals estiguin tan distorsionades? Segurament la població afectada als Estats Units és molt superior a la del Carib. Com també els milers de milions de dòlars perduts al país nord-americà, respecte del que s'avaluï a les illes afectades. Però el greuge provocat i el mal que farà enfonsa encara més endins del forat economies ja molt més que fràgils, societats en un risc molt més elevat que no pas la dels nord-americans. No es tracta de dir qui està patint més, ni què sap més greu, perquè a banda de demagògic això seria neci. Però lamento la manca d'atenció que els mitjans han ofert al pas de l'huracà per altres països que no siguin els Estats Units d'Amèrica. As usual.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.