Opinió

de set en set

Propostes

Avui tinc el cap dividit en dues propostes. I sento la necessitat de traslladar-vos-les. Començo doncs, i la primera sortida és intel·lectual i no pas física (si voleu). A Grècia, a Tessalònica, s'hi fa fins diumenge la reunió de la Xarxa Internacional Auditoria Ciutadana del Deute, una xarxa que lluita contra les mesures d'austeritat imposades i ho fa a través de la realització d'auditories ciutadanes del deute de diversos països. A Grècia, per denunciar la cruesa amb què Europa ha tractat aquest país, i la cruesa amb què s'han acarnissat les mateixes autoritats gregues amb els seus ciutadans. Hi seran dues catalanes, l'Emma Avilés i la Iolanda Fresnillo, i esperem que piulin molt per poder anar seguint la cimera. El podreu seguir via Twitter al compte @ICANetwork_ i l'etiqueta és #ICANGreece. També tenen un bloc, que és www.citizen-audit.net. Allà hi trobareu les històries i els rostres de la realitat més crua de les retallades.

I si no en teniu prou, amb això, sapigueu que tinc una altra proposta per un bon divendres a la nit, en aquest cas a Barcelona (prometo descentralitzar en pròximes cites aquí).

Bon, per la bona companyia, la bona proposta gastronòmica i la necessària proposta documental. Al Docs and Pasta del carrer Múrcia 24 de Barcelona demà ens proposen el documental Janadesh, people's veredict. Hi seran els directors, l'Oriol Ampuero i l'Enric Álvarez.

Janadesh és la campanya de lluita no violenta més important des dels temps de Gandhi. Durant 30 dies, 25.000 homes i dones provinents dels sectors més desafavorits de l'Índia van recórrer a peu els 350 quilòmetres d'autopista que separen Gwalior de la seu del Parlament, a Delhi. L'objectiu era iniciar una vaga de fam massiva per exigir una redistribució justa de les terres.

Armes per al canvi social. Ara tocaria dir allò de “si voleu saber com acaba…” demà a dos quarts de deu del vespre, si feu abans la reserva, sopar amb pasta i vi, documental i conversa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.