Opinió

LA GALERIA

Ai, algunes bicicletes!

Circular
en sentit contrari, circular de nit sense llums
ni elements reflectors, saltar-se
els semàfors
en vermell

Abans-d'ahir, a la secció de successos, publicàvem la notícia d'un atropellament inhabitual: un vianant que passejava per la voravia del carrer del Carme de Girona va ser envestit per una bicicleta. La víctima, un ciutadà de 64 anys, va haver de ser ingressada amb contusions a l'hospital Josep Trueta, i el ciclista responsable, denunciat.

Feia temps que volia escriure sobre el problema dels ciclistes que, per incivisme o perquè es pensen que hi tenen dret, vulneren sistemàticament importants normes del Codi de Circulació. L'esmentada notícia m'ha ofert l'oportunitat, desgraciada oportunitat, de poder-m'hi referir. Vull deixar clar que no es tracta d'un atac als ciclistes en general, perquè molts d'ells sí que es captenen amb el degut decòrum, sinó a tots aquells que representen un autèntic perill, per a ells i per als implicats en un possible accident. La llista d'infraccions que cometen els mals ciclistes no és gaire llarga, però sí força alarmant, per la gravetat de cadascuna d'elles. Circular per la voravia, circular en direcció contrària, circular de nit sense llums ni elements reflectors, saltar-se els semàfors en vermell i entrar a tota velocitat als passos de vianants, i com si fossin vianants. Si vostè, amic lector, sol anar en cotxe per Girona, segur que ho haurà comprovat de sobres. I el pitjor del cas és que, si els retreus la malifeta, encara volen tenir raó. Pel que fa al perillós costum d'anar contra direcció, hi ha un vial urbà que es distingeix de la resta: el de servei paral·lel al carrer de Pedret i l'avinguda de Sant Joan Bosco, que és de direcció única cap a Girona. Fins i tot s'hi poden veure ciclistes amb criatures, cosa que encara fa més esfereïdor l'assumpte, perquè quan s'accedeix en cotxe al vial, es mira instintivament cap a l'esquerra, per si vingués algun vehicle, i no cap a la dreta, és clar. I un punt encara més sinistre és la cruïlla del carrer de Pedret amb el de l'Illa de Fuerteventura, on hi ha un semàfor. Quan es posa verd el d'aquest últim carrer, es travessa la via de servei abans d'accedir al de Pedret, amb el risc de topar amb un ciclista infractor que hi passa alegrement i sense preocupar-se de res. No sé si aquest escrit servirà per a alguna cosa, però penso que allò que s'hi denuncia és prou important perquè qui n'hauria de prendre nota ho faci. Ja hi ha hagut un atropellament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.