Opinió

LA GALERIA

Infracció permanent

Es tracta
d'una conducta volgudament incívica, mereixedora de la pertinent sanció: multa i pèrdua de punts al carnet

Ahir informàvem del nombre de multes, més de 780, imposades als infractors que, circulant pel carrer Barcelona, havien passat en vermell en arribar a a la cruïlla amb Emili Grahit, on unes càmeres de vigilància fotografien la malifeta. Si es té en compte que la quantitat de sancions correspon a un espai de temps més aviat curt, de l'abril fins a mitjan març, imaginin-se el nombre de multes que es deuen originar en aquest indret al cap d'un any. Feia dies que volia escriure sobre el tema de la mala praxi al volant, i en tenia ganes perquè darrerament, i a causa d'un canvi en la senyalització sobre l'asfalt al carrer Josep Trueta i Raspall, a l'àrea de Sant Ponç, la presència d'una càmera enfocant cap a l'avinguda de França em sembla absolutament necessària. A la part dreta d'aquest carrer s'ha practicat, on abans era zona d'aparcament, un vial específic per als vehicles que van al pàrquing reservat al personal de l'hospital Josep Trueta, vial que s'indica amb una P i una fletxa que obliga inequívocament a girar a l'esquerra quan s'arriba a l'entrada del pàrquing, perquè, a més de la fletxa, una gruixuda línia contínua impedeix continuar en línia recta. Doncs bé, se'n farien creus, de la quantitat de vehicles que l'utilitzen per sortir a l'avinguda de França o girar en direcció a l'hospital. I, força sovint, obligant els conductors que també hi volen sortir, o anar a l'hospital des del carril correcte, a deixar-los passar per no col·lidir-hi. El pitjor del cas és que gairebé sempre pretenen tenir raó, actitud que costa d'entendre perquè els senyals a terra són d'allò més clars i entenedors. O sigui, que es tracta d'una conducta volgudament incívica, mereixedora de la pertinent sanció: multa i pèrdua de punts al carnet.

Qui això signa ho ha fet saber, en diverses ocasions, a la policia municipal de Girona, però és comprensible que, ateses les característiques viàries de la nostra ciutat, no s'hi pugui destacar un agent fix durant tot el dia. El carrer Josep Trueta és una important sortida a l'avinguda de França des del mateix hospital, des del tren de rentat de cotxes, des de la benzinera i des del supermercat, a més dels que aparquen al darrere del petit parc que hi ha a la zona. Tan de bo que aquesta denúncia inviti els lectors que, al volant del seu cotxe, els temptés el desig de tirar pel dret, a reflexionar sobre l'obligació de respectar els senyals. Gràcies!



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia