Opinió

De set en set

La bona gent

Hi ha encara bona gent? És una pregunta que m'agradaria fer-li avui a Georges Brassens. Per això he viatjat fins a Seta i he buscat Mostatxo al port, per si s'estava assegut a la terrassa d'una taverna, amb un got de vi i la pipa als llavis. Estic convençut que avui, Catorze de Juliol, s'haurà quedat al llit fins ben tard, fins que s'apaguin els himnes i es pleguin les banderes. Però no el trobo. Un cambrer d'ofici m'ha dit que fa un grapat d'anys que Brassens és car de veure. Tanmateix, es treu un dispositiu de la butxaca i em mostra una llista pròpia de reproducció de l'aplicació Spotify. Em deixa uns auriculars que treu de l'altra butxaca i em convida a seure i escoltar: Le jour du Quatorze Juillet / Je reste dans mon lit douillet. / La musique qui marche au pas, / Cela ne me regarde pas. / Je ne fais pourtant de tort à personne, / En n'écoutant pas le clairon qui sonne. / Mais les brav's gens n'aiment pas que / L'on suive une autre route qu'eux, / Non les brav's gens n'aiment pas que / L'on suive une autre route qu'eux, / Tout le monde me montre du doigt / Sauf les manchots, ça va de soi.

El garçon m'ha portat un got de vi roig i he encès la pipa. En faig un glop. Miro la gent i em pregunto si Brassens els passa pel cap. Alguns van vestits de diumenge. Altres passen el ramadà. Hi ha encara bona gent, Brassens? Una altra pregunta que m'agradaria fer-te avui, Brassens, té a veure amb l'Onze de Setembre. Ens hem d'aplicar la cançó? L'Onze no és el Catorze. Ni el Dotze. És complex d'explicar-t'ho. És exactament el contrari. I, tanmateix, torno a clicar: Le jour du Quatorze Juillet / (...)

M'has convençut. Hi ha un temps per a la bona gent. Però la bona gent és intemporal. La bona gent hi és abans i després de la festa nacional. El temps de la bona gent és l'anterior al pas del ramat. I és el posterior. És el temps dels coixos, els mancs i els cecs. És el temps dels cansats que fan la feina. Gràcies per tot, Mostatxo. Vull pagar el vi, però el cambrer ha desaparegut. I a la porta del local, un cartell avisa que avui està tancat per diada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia