Opinió

De set en set

Es mor un plàtan

Víctima d'una llarga malaltia, ha mort un plàtan de Barcelona. El tràgic esdeveniment ha tingut lloc a la Rambla, pels volts de les dues del migdia de dilluns. L'arbre ha tingut la delicadesa de deixar-se caure estès a terra aprofitant un moment que s'havia fet un buit entre els passejants (dits “ramblejants” en argot local, o “turistes” en el llenguatge especialitzat del sector dedicat a la promoció econòmica), de manera que no ha calgut la intervenció dels serveis d'emergències mèdiques ni dels serveis funeraris. N'hi ha hagut prou amb la intervenció d'alguns operaris de la brigada de parcs i jardins i d'agents de la guàrdia urbana i del cos de bombers. L'alcaldessa Ada Colau, en conèixer la notícia, ha destacat la gran aportació que el plàtan havia fet al llarg de moltes dècades a l'ombra de la ciutat. En canvi, reunits en assemblea, membres de la plataforma d'afectats pel pol·len han decidit ocupar l'escocell que ha quedat lliure per evitar que s'hi planti un nou plàtan i exigir que el seu lloc sigui ocupat per un arbre de plàstic dels que venen als basars orientals de baix cost.

Algunes paradistes de la Boqueria i alguns dependents del comerç de barrets mexicans i altres motius propis de la cultura barcelonina comentaven, en els cercles habituals de curiosos, que si la caiguda hagués tingut lloc el dia de Sant Jordi o una nit de celebració blaugrana s'hauria produït una gran desgràcia. I també hi ha hagut comentaris barroers sobre el fet que l'arbre de les boles definitivament havia acabat arrossegant els collons per terra. Milions de tafaners han aprofitat per fer-se selfies i altres testimonis gràfics en l'escenari dels fets sense mostrar cap gest de condol pel cadàver vegetal de cos present. Només l'home que treballava fent d'estàtua humana quan Barcelona encara era la ciutat dels prodigis ha vessat una llàgrima nostàlgica.

L'Ajuntament de Barcelona, hereu universal del plàtan mort la setmana passada, és qui haurà de decidir si dedica la fusta a la fabricació de palets o a la producció d'agulles d'estendre. La solució potser haurà d'esperar a passat el 27-S.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia