Opinió

LA GALERIA

Maldecaps gironins

També afecta el benestar d'alguns ciutadans
la massa freqüent interrupció
del pas
pel nou pont
sobre el riu Ter

El diari català Ara publicava ahir un article de Josep Pastells sobre les incomoditats que l'imminent rodatge de diverses seqüències de la sisena temporada de la sèrie de televisió Joc de trons al Barri Vell de Girona provocarà entre els veïns d'aquest històric i turístic sector de la ciutat. Així, mentre duri l'esmentat rodatge, a aquells que viuen o van a treballar als carrers i places que seran els seus escenaris, els caldrà una acreditació per poder-hi accedir. Evidentment, la mesura quedarà subjecta a les necessitats del rodatge, cosa que vol dir que s'anirà canviant de lloc d'acord amb les exigències del guió. No és estrany, doncs, que la limitació del pas de vehicles i vianants pel visitadíssim, durant tot l'any, Barri Vell preocupi i amoïni els seus veïns perquè, entre altres coses, molts no han rebut la necessària acreditació o els en cal, pel motiu que sigui, més d'una. Com a contrapartida als inevitables maldecaps, sembla que la inclusió de la Girona antiga en la sèrie la donarà a conèixer arreu del món encara més, i la repercussió en el futur nombre de visitants serà d'allò més positiva, sobretot pel que fa a l'arribada de diners.

Esperem que les expectatives s'acompleixin a bastament i durant força temps.

Un altre tema que també afecta el benestar d'alguns gironins és la, no sé ben bé per què, freqüent interrupció del pas pel nou pont sobre el Ter, el que va del giratori que hi ha darrere el Trueta fins al giratori a tocar dels salesians i la benzinera de l'inici del passeig de Sant Joan Bosco. I no em refereixo a l'inconvenient de no poder usar el pont, sinó a la increïble arbitrarietat de posar barreres just a l'entrada del primer tram de l'avinguda de Josep Tarradellas, el que va des d'aquest darrer giratori fins al pont. Perquè el tram en qüestió també l'utilitzen els que viuen o han d'anar als carrers de l'illa de Fuerteventura o d'Àngel Marsà o a la plaça de Camil Geis. Per què se'ls priva d'accedir-hi? Quina necessitat hi ha d'impedir-los el pas? Penso que col·locant un avís de tancament del pont a banda i banda del giratori, és a dir, a la del carrer de Pedret en direcció al Pont Major i a la de l'avinguda de Sant Joan Bosco en direcció a Girona, n'hi hauria prou. I és que no hi ha cap altra manera d'anar a aquest indret urbà. Ep, si no és entrant-hi pel carrer d'Àngel Marsà... en direcció contrària! Una incomoditat absurda, de rigorós mando y ordeno.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia