Política

País valencià

Un altre incendi, a Bolulla, amenaça el paisatge valencià

El foc que s'ha acarnissat els últims dies amb el territori valencià deixa un paisatge esfereïdor de cendres i olor de fum. La Generalitat Valenciana va anunciar ahir que l'incendi que ha afectat les poblacions de Benitatxell i Xàbia (Mariana Alta) estava “controlat” després d'haver cremat gairebé 900 hectàrees –entre les quals, les del paratge public de la Granadella– i haver obligat a desallotjar un miler de persones que al migdia van poder tornar a les seues cases calcinades. L'Ajuntament de Benitatxell celebra hui un ple extraordinari per demanar la declaració de zona catastròfica. Fonts de la investigació indiquen des del primer dia que el foc obeeix a una acció premeditada, ja que l'incendi va presentar quatre focus als quals presumptament algú va calar foc en intervals de temps molt estudiats. La Guàrdia Civil va confirmar l'existència de testimonis i proves que donen suport a aquesta hipòtesi, però no va aclarir si es tractava d'una sola persona o d'un grup com assenyalen algunes fonts.

Els nombrosos mitjans que van treballar en l'extinció de l'incendi de Xàbia, però, no van poder abandonar la zona, ja que van haver de traslladar-se a la veïna població de Bolulla, on al tancament d'aquesta edició un altre incendi cremava, sense control, en un paisatge molt agrest i d'accés molt complicat per a les brigades. A més, la complicada situació de l'oratge, amb temperatures altíssimes i amb un vent de direcció canviant, feien més difícil l'extinció de les flames que amenaçaven la serra de Bèrnia, de gran valor ecològic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Els nostres subscriptors llegeixen sense anuncis.

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia