J. TORRAMADÉ

EXALCALDE DE SALT (CIU)

«Enyoro el que podia fer des de l'alcaldia»

Des de l'oposició, el que més critica del govern és la gestió en seguretat i economia. És que vostè ho feia millor quan governava?
–«Crec que sí. En seguretat vam passar de 30 a 50 policies i vam demanar més mossos. Ara no veig un gest del govern; no pot ser que només hi hagi 2, 3 o 4 policies com a màxim a les nits. En economia, els números canten: l'any passat es va tancar un pressupost en què s'havien previst uns 4 milions d'euros més d'ingressos del que es preveia recaptar, i aquest any la diferència com a mínim serà de 2 milions d'euros.»
–L'actual govern facilita més que no va fer vostè la feina de l'oposició?
–«En això no hi ha gaires diferències. Una altra cosa és la participació de l'oposició per poder ajudar. Nosaltres teníem la voluntat clara de fer participar l'oposició, i a més ens hi vèiem obligats per la situació de minoria, però ara el govern té majoria i, en projectes en què podríem aportar alguna cosa, s'estimen més dir: ‘9+2 = 11 regidors, ja som prou.'»
–Sovint ha qüestionat el lideratge d'aquest govern. Com ho feia vostè?
–«Considero que tornem a estar molt supeditats al ritme que marca Girona. Hem perdut oportunitats de fer pressió renunciant a temes com ara la possibilitat de tenir una facultat de ciències de la salut. No pot ser que qui ha de posar-hi els terrenys digui que els de Girona són millors, per exemple.»
–La transparència en els temes de govern és la mateixa ara que quan era alcalde?
–«Només un exemple: ara els ciutadans de Salt no poden conèixer les actes dels plens perquè el govern les té segrestades amb l'excusa que és una recomanació que es va fer per a la protecció de dades.»
–Darrerament la tensió als plens ha baixat. El seu govern era més discret?
–«La crispació la porta en un percentatge molt important el govern quan no sap què respondre a les nostres preguntes i es posen nerviosos. En lloc d'argumentar sobre el que se li pregunta, les respostes solen ser a títol personal, i això és el que provoca crispació.»
–Les acusacions de manca d'idees i planificació que ha fet al govern se les pot aplicar a vostè?
–«El que ha fet aquest govern fins ara és execució d'obres projectades per nosaltres, totes. Ara, el govern que entri no sé què podrà fer, perquè no hi ha res planificat.»
–Reconeix alguna deficiència del seu govern?
–«Sí. La més important,
la comunicació amb el ciutadà. Vam fer molt, però potser no ho vam explicar prou bé.»
–Enyora l'alcaldia?
–«Enyoro el que podia fer des de l'alcaldia. Quedaven 4 anys per poder fer coses importants que s'han parat.»

–El tema de la immigració es gestiona millor ara que quan vostè ho feia?
–«Ara hi ha més recursos econòmics, però seguim anant molt enrere i estem tornant, amb algunes actituds del govern, a aquell ‘pobret pobret' que no ens porta enlloc, a reconèixer molts drets i a exigir pocs deures, i això s'havia anat invertint. No es poden provocar trencaments, però s'ha de mantenir sempre la mateixa actitud, i hi ha hagut una certa relaxació de les exigències que hi hauria d'haver. No és fàcil. És un tema que em preocupa. Jo sempre he mantingut la mateixa línia, i alguns dels que manen ara no ho poden dir. Ara veuen que estan superats. És un tema molt difícil i pel qual jo hauria ofert un govern molt més ampli.»
–Es tornarà a presentar?
–«Això queda en mans del partit i de veure com evoluciona la qüestió. A mi personalment m'agradaria completar el projecte iniciat, i faltaria un mandat més.»
–Quina percepció rep dels ciutadans ara que no és alcalde?
–«Tinc més comentaris, la gent se m'acosta més ara que quan era alcalde. Inclús per demanar-me coses que no estan ara al meu abast, o per dir-me coses que no m'espero, o per donar-me ànims gent amb qui no havia parlat mai i que sé que no em va votar però que ara pensen que anàvem més bé.»
–Té aspiracions polítiques?
–«No. La meva aspiració en aquests moments és fer una bona oposició, provocar en el seu moment lògicament un canvi de govern a Salt i de retruc tornar al govern i intentar que UDC tingui un creixement sostingut i que faci el discurs que com a partit socialcristià li correspon.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Publicat a