MARCEL VILA

EXALCALDE DE CALDES (ERC)

«L'alcaldia, no la tens en propietat»

Com ha estat el pas de l'alcaldia a l'oposició?
–«No ha estat traumàtic. Els alcaldes han de ser conscients que un dia deixaran de ser-ho i es convertiran en exalcaldes. Però entenc que, per l'actual govern, és un problema tenir un exalcalde a l'oposició, per l'experiència acumulada i el coneixement de les interioritats de l'Ajuntament. Per contra, totes les crítiques van dirigides a l'exalcalde. Tots els problemes sempre són culpa de la gestió de l'anterior govern.»
–Entén millor les crítiques que li feien quan governava?
–«La situació no és comparable. Ens vam quedar en minoria en una època pròxima a les eleccions i va ser un període molt convuls i complicat, ja que l'oposició volia boicotejar. M'agradaria haver tingut una oposició com la que hi ha ara, no gens destructiva, en què, dins el ventall divers d'idees, la majoria de temes s'intenten consensuar.»
–Ara viu amb més tranquil·litat?
–«Pel que fa al temps lliure, hi ha un canvi brutal. Ser alcalde és tenir el càrrec gairebé 24 hores al dia. Com a màxim responsable has de tenir coneixement de tot el que succeeix. El poble no entén que no sigui així. I també has de ser pròxim, has de trepitjar carrer. En canvi, quan estàs a l'oposició no hi ha tanta exigència; la gent no s'acosta tant perquè, com és obvi, primer busquen que el govern els solucioni el problema. La nostra feina ara és fer un marcatge al govern i recollir les queixes de la gent del poble.»
–Quin sentiment té en veure que un altre ocupa el despatx de l'alcaldia?
–«Mai no he tingut un sentiment de pertinença. L'alcaldia, no la tens en propietat. I no tinc la sensació que el despatx de l'alcaldia fos meu. I més encara perquè, amb el canvi de govern, es va estrenar un nou ajuntament i ara és com si anés a una casa nova.»
–Li queden ganes de tornar-s'hi a presentar, després de 14 anys en la política municipal?
–«Quan has tingut una activitat frenètica, a nivell personal et planteges moltes coses. Però és la secció local la que té la decisió final.»
–Creu que es valora la figura de l'exalcalde?
–«Quan tens el càrrec, la gent t'atribueix una notorietat que jo sempre he volgut desmitificar. I crec que es valora més la figura de l'exalcalde quan deixes la política. La gent sap valorar el sacrifici, a banda del fet que la gestió hagi estat millor o pitjor. I no parlo del meu cas personal: crec que aquesta experiència, en un marc de participació, s'hauria de tenir en compte.»
–Canviaria alguna cosa del seu pas per l'alcaldia?
–«Hauria volgut aconseguir més entesa, que no n'hi havia amb tothom.»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.