Política

parlament

pressupostos

El Govern inclou en el pressupost partides amb 5,8 milions per al referèndum 

Es tracta d'uns recursos no departamentals que dependran de la secretaria general de la conselleria d'Economia

El govern espanyol ja ha avançat que estudiarà impugnar-los si els números inclouen una partida per la consulta sobiranista

El Govern ha inclòs en el Pressupost de la Generalitat unes partides, que sumen 5,8 milions d'euros, la finalitat de les quals és organitzar el referèndum independentista anunciat per a setembre del 2017. Fonts del Govern han assegurat que aquestes partides, de 5 milions, d'una banda, i de 800.000 euros, per una altra, estan enquadrades en el concepte processos electorals i participatius, sense parlar explícitament del referèndum previst per al 2017.

Es tracta d'uns recursos no departamentals que dependran de la secretaria general del departament d'Economia, que dirigeix Oriol Junqueras, segons aquestes fonts. El Govern també ha inclòs en el projecte de llei de pressupost una disposició addicional en la que s'exhorta a l'executiu a organitzar “un procés refrendari sobre el futur polític de Catalunya en el marc de la legislació vigent en el moment de la seva convocatòria”. El govern espanyol ja ha avançat que estudiarà impugnar-los si els números inclouen una partida per al referèndum d'independència.

L'executiu de Carles Puigdemont aprovarà aquest matí el pressupost de la Generalitat del 2017 i el vicepresident Oriol Junqueras el portarà al Parlament, on l'entregarà a la presidenta, Carme Forcadell. Així, s'iniciarà la tramitació parlamentària d'uns comptes que eleven la despesa social i garanteixen el finançament del referèndum sobre la independència, amb l'objectiu d'aconseguir el suport de la CUP.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia