TV3 al País Valencià: ACPV diu que Brussel·les no pot justificar els «atacs contra la llibertat d'expressió»

Acció Cultural del País Valencià (ACPV), propietària dels repetidors que porten el senyal de TV3 al País Valencià —i sobre els quals pesa una ordre administrativa de tancament—, no ha rebut de bon grat la resposta de la comissària europea de Societat de la Informació i Mitjans de Comunicació, Viviane Reding, a propòsit d'una pregunta d'un parlamentari de CiU, Ramon Tremosa sobre les emissions amenaçades.

Reding considera que «no hi ha proves perquè estiga infringint-se el dret comunitari» amb el tancament de repetidors de TV3 al País Valencià i reconeix el dret de cada Estat membre a «gestionar l'espectre de radiofreqüències mitjançant el sistema de llicències».

ACPV ha respost hui: «El principi de no interferència en els afers dels estats que regeix el funcionament de la Unió Europea no pot justificar en cap cas la passivitat de les institucions europees davant els atacs a la llibertat d'expressió, la pluralitat informativa i una llengua cooficial amb més de 9 milions de parlants», afirma l'entitat a través d'un comunicat.

ACPV recorda, a més, que dins de la Unió Europea hi ha unes altres sensibilitats lingüístiques.«Igual que existeixen veus clarament contràries al reconeixement de la pluralitat i partidàries de la no-interferència en els afers interns dels estats, fins i tot quan es vulnera el respecte a aquesta pluralitat, hi ha moltes altres veus partidàries del seu reconeixement».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.