El PSC proposa per carta a l'alcalde de Tortosa tres centres cívics i la millora de l'enllumenat a Ferreries

El grup municipal del PSC va entrar ahir una carta al registre de l'Ajuntament de Tortosa, adreçada a Ferran Bel (CiU), en què proposa a l'alcalde una sèrie d'obres que es podrien finançar amb els 3,8 milions d'euros que li corresponen al municipi del nou fons estatal per al treball i la sostenibilitat local. El portaveu del PSC, Joan Sabaté, va recordar que ara fa un any van forçar un ple extraordinari, per intentar aprovar una moció amb les obres que calia fer amb els 6,1 milions del primer fons estatal d'inversió local (FEIL), però el govern de CiU i ERC va rebutjar-la. «Ara hem optat per un sistema més discret, però en la mateixa línia d'oposició constructiva», va dir Sabaté. Així, el PSC proposa la millora de l'enllumenat al barri de Ferreries, per fer-lo més eficient i sostenible, tot evitant la contaminació lluminosa. També la construcció d'una llar d'infants al barri del Temple, i de tres nous centres cívics: a l'antiga escola de cuina, al barri de Sant Llàtzer; a Bítem, darrere del casal actual, i a l'antic col·legi Arce Ochotorena, al barri 13 de Gener. A més, el PSC també suggereix la reforma de la pista esportiva de Remolins; un espai per a la gent gran amb circuit de gimnàstica al parc de la Fira; la reforma de la pista dels Reguers per fer-hi actes culturals; la supressió de barreres arquitectòniques al col·legi de Vinallop; una ludoteca infantil i un punt d'informació juvenil a Campredó; la primera fase d'un auditori a l'antiga Immaculada de Jesús, i la neteja del bosc de ribera i del sotabosc de la Mola de Catí i del Regatxol, a Caro.

Adhesió a la plataforma Fermed
D'altra banda, el PSC ha presentat una moció que es debatrà al ple ordinari de dilluns, en què es demana l'adhesió de l'Ajuntament a la plataforma Fermed. L'objectiu és que el corredor ferroviari de mercaderies transeuropeu, que ha d'unir Estocolm amb el port d'Algesires, passe per l'eix mediterrani. «Aquesta gran infraestructura és vital per a la promoció industrial del nostre territori, i per tant també per al desenvolupament de la nostra economia», va dir Sabaté. Segons el portaveu del PSC, «és la millor opció perquè l'estació de l'Aldea siga una gran terminal de mercaderies, que quedaria connectada amb tota Europa, i que posaria en valor el paper logístic del nostre sòl industrial i del territori». A més, Sabaté va recordar que l'opció mediterrània –l'alternativa seria fer el corredor ferroviari pel nord de la península– té el suport del govern de la Generalitat, i que també s'hi han referit el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero; la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega, i el ministre de Foment, José Blanco.
Cabal ecològic
D'altra banda, Sabaté també va continuar ahir la polèmica sobre la creació d'un front institucional, liderat per l'Ajuntament tortosí, que defensi el cabal ecològic de l'Ebre en el marc de l'aprovació del nou pla hidrològic. De fet, Sabaté va aclarir que el PSC participarà del front institucional liderat per l'Ajuntament de Tortosa, tot i haver manifestat el seu desacord pel fet que estiga dirigit per un alcalde de CiU. Així, Sabaté va negar que el PSC haja trencat per primer cop la unanimitat política de Tortosa en defensa de l'Ebre. L'exalcalde va recordar que, l'any 2001, tant CiU com el PP van rebutjar una moció de suport a la Plataforma en Defensa de l'Ebre (PDE), en una votació que va provocar el trencament del govern que formaven el PSC-IE i el PP. A més, Sabaté va rememorar que CiU també va rebutjar les al·legacions de l'Ajuntament a la interconnexió de xarxes, i que es va desmarcar de l'oposició tortosina al consorci del pla integral del Delta (CPIDE), que gestionava les obres que es feien al territori com a contraprestació al transvasament. «Ara no ens poden venir a donar lliçons sobre la defensa de l'Ebre, perquè a l'anterior front institucional no hi havia cap ajuntament de CiU», va afirmar Sabaté. «Si se'm permet una frase col·loquial, és com si ara posem la rabosa a guardar les gallines», va afegir-hi. Amb tot, el portaveu del PSC va remarcar que els socialistes no tindran «cap problema» a l'hora de parlar amb la resta de partits de l'Ajuntament i del territori, amb l'objectiu d'aconseguir l'aprovació d'un cabal mediambiental.

LA FRASE

JOAN SABATÉ
portaveu del psc
«Amb la carta hem optat per un sistema més discret que l'any passat, però també amb afany constructiu»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Dirigents i militants socialistes demanen a Sánchez que no plegui

Barcelona
Dolors Feliu i Torrent
Presidenta de l’Assemblea Nacional Catalana

“El resultat de la consulta és un «no de moment» a la llista cívica”

BANYOLES

El dilema de l’ANC

Banyoles
Estat espanyol

Un anunci inesperat i una decisió incerta

Banyoles

Força, empatia, lideratge, defensa...

Barcelona
CRÒNICA

Les primeres hòsties de la Laia Estrada

política

El PSC s’enlaira i l’independentisme suma en el CEO

barcelona
anàlisi

Reflexió de Sánchez i vot compromès

Historiador
anàlisi

L’heroi de tragèdia ens escriu una carta

Professora emèrita de la Universitat Autònoma de Barcelona