Política

tribunals

cas palau

Colom no revela qui el va adreçar a Millet pels diners

El polític afirma que l'expresident del Palau va donar-li 75.000 euros per eixugar deutes del PI i que encara els està tornant

L'exdiputat de CiU Jaume Camps assegura que és “víctima” del cas Palau

El tres magistrats de l'Audiència de Barcelona que jutgen l'espoli de Palau de la Música es mostren cada cop més incrèduls pel que expliquen acusats i testimonis, i una mostra evident són les preguntes educades però incisives que cada cop més sovint els fa la presidenta, Montserrat Comas, en escoltar explicacions que voregen el delicte de fals testimoni.

Ahir, la deriva més política del cas Palau, en va ser una prova. El fiscal anticorrupció Emilio Sánchez Ulled va advertir dues vegades l'exsecretari d'Immigració de Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) Àngel Colom “de les responsabilitats de no dir la veritat”. En la seva declaració com a testimoni, Colom tampoc va voler desvelar ahir qui l'havia adreçat al llavors president del Palau per demanar-li diners per eixugar el deute d'uns 150.000 euros que tenia l'extint Partit per la Independència (PI), l'any 2000. “Vam fer una reunió per proposar persones que ens podien ajudar i va sortir el de Millet, perquè era un mecenes de la cultura”, va declarar Colom.

El polític es va mostrar força nerviós quan el fiscal li va preguntar diverses vegades sobre el document de l'acord que el 2000 va signar amb Millet, en el qual es diu que el Palau donava 75.000 euros a la Fundació Privada Espai Catalunya. “Eren tres ratlles, no les va llegir? Millet era tan imaginatiu que es va inventar els conceptes i la fundació?”, li va etzibar Sánchez Ulled. I Colom li va respondre: “Només vaig mirar la quantitat de diners, i pensava que eren d'ell.” Una resposta que va provocar que la presidenta del tribunal li preguntes: “Quina formació té vostè?”, i Colom li va respondre: “Mestre.” També va explicar que en destapar-se l'escàndol del Palau va acordar amb la nova direcció de l'ens tornar els 75.000 euros, i que encara ho està fent, en bona part de la seva butxaca.

Abans de Colom, va declarar Esteve Escuer, exdirigent de CDC a l'Ametlla del Vallès, on viu Millet, i que va admetre que l'expresident del Palau va donar 13.000 euros al partit per pagar la campanya de les municipals el 2007 i que ell en va signar el rebut. D'altres campanyes, com les del 1999, Escuer va dir que no reconeixia la seva firma. La presidenta Comas li va indicar que “era igual que la del seu DNI”.

La sessió política la va tancar l'exdiputat de CiU Jaume Camps. “Sóc víctima entre cometes perquè he estat durant 30 anys advocat de Millet, de Ferrovial i fundador de CDC; no he tingut cap càrrec executiu en el partit ni en el govern de CiU”, va manifestar Camps, que s'ha salvat d'estar acusat en el judici per la prescripció d'unes suposades comissions que va cobrar el 2003. “Vostè no és víctima de res; és aquí per aclarir conductes”, va replicar-li la magistrada Comas, davant les seves fugides d'estudi.

Camps només va admetre que es reunia amb Millet i Pedro Buenaventura per resoldre les obres del Palau que feia Ferrovial. I va afegir: “Com que coneixia Millet, d'ell cobrava els honoraris sempre en factura i amb l'IVA”. De Millet també va afirmar: “Va recuperar el seu prestigi enfonsat per Renta Catalana, i amb el Palau va enlluernar la burgesia catalana i la de Madrid”.

LES FRASES

Només vaig mirar els diners del xec, no el concepte pel qual Millet me'ls donava
Àngel Colom
exsecretari d'immigració de cdc i president de PI
Conec Millet, i tot el que he cobrat d'ell són honoraris d'advocat. Sempre amb factura i IVA
Jaume Camps
exdiputat de ciu


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.