Tots els grups de Reus fan pinya perquè el nom de l'aeroport sigui «insubstituïble»

CiU de Tarragona atia la guerra i planteja que la futura regió es digui Vegueria de Tarragona en lloc de Camp de Tarragona

L'enfrontament que mantenen Tarragona i Reus per decidir quin nom ha de portar l'aeroport no sembla que hagi de conduir a un apropament entre els representants polítics d'ambdues ciutats. Ahir, tots els grups municipals de l'Ajuntament de Reus van fer front comú i conjuntament van decidir fer una crida a la «responsabilitat» de totes les institucions del territori amb la intenció de calmar els ànims i poder treballar per «reforçar» el paper de l'aeroport com a motor econòmic. Per l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, cal que «tinguem una visió estratègica de les coses i no nominalista», però això no significa que els representants municipals cedissin a les pretensions de canviar la denominació de la infraestructura, i per això Pérez va recalcar que el nom de l'aeroport és «indiscutible» i «insubstituïble».

La declaració institucional es basava en diferents argumentacions. Per una banda, perquè l'aeroport «està fet amb les mans dels reusencs» i «no podem trair l'esforç dels avantpassats», però també perquè és la ciutat de Reus la que en «pateix les servituds urbanístiques i ambientals». Segons l'alcalde, en nom de tots els grups municipals, aquesta polèmica «distorsiona molt negativament l'evolució de l'aeroport». De fet, Pérez va donar a conèixer, precisament ahir, que ja s'havien signat les actes d'expropiació dels terrenys on s'ha de construir la nova terminal, i per això va dir que tot plegat «interfereix» en el traspàs de la gestió i distreu Aena en «la bona tasca que està fent en compliment del pla director d'inversions». Però, a més, l'alcalde va afegir que si s'hagués de canviar el nom seria «per jugar a la Champions League europea, i no a la segona divisió de la lliga espanyola», referint-se al fet que en tot cas seria més favorable que l'aeroport es denominés Costa Daurada, per sortir guanyant per la presència de turistes europeus, i que seria un pas enrere que es digués aeroport de Tarragona quan, a més, a l'Estat espanyol ja es coneix pel nom que té ara.

Durant el ple municipal, celebrat també ahir, es va desestimar la moció de la CORI, que apel·lava a l'orgull de Reus i criticava directament la figura del president de la Cambra de Comerç de Tarragona perquè, en paraules de Pérez, «està als antípodes» de la declaració institucional. La topada, però, no remet.

El PSC de Tarragona diu que Artur Mas «és un fals»

Ò.M.J

El primer secretari del PSC de Tarragona, el també regidor Joan Sanahujes, va acusar ahir el president de CiU, Artur Mas, de «fals» i d'haver quedat «desacreditat per liderar Catalunya», després que el líder convergent validés a Reus el nom actual de l'aeroport i advoqués per centrar la batalla a aconseguir el traspàs de la infraestructura a la Generalitat. «A cada ciutat diu el que considera que vol escoltar la seva ciutadania», va carregar Sanahujes. CDC de Tarragona, al seu torn, va matisar les paraules de Mas, en el sentit que «tant la qüestió de la gestió com el nom és important». Ahir, però, en declaracions a La Vanguardia, el president de la Diputació i també convergent Josep Poblet, afirmava que «parlar del nom de l'aeroport ara és una pèrdua de temps».

En qüestió el concepte de Camp

Ò.M.J

El portaveu del grup municipal de CiU a Tarragona, Joan Aregio, va denunciar ahir que el conseller de Governació, Jordi Ausàs, anunciés a Reus i no a Tarragona la data de l'aprovació de l'avantprojecte de llei de vegueries, i que doni per definitiva la denominació Camp de Tarragona. «També en diran Camp de Girona, o Camp de Lleida? Perquè ja ho donen per bo?», es va preguntar, plantejant la possibilitat que el nom sigui «Vegueria de Tarragona». Aregio creu que al darrere del debat dels noms hi ha qüestions importants, i que «no pot ser que només es parli de noms i de cocapitalitat quan interessa a Reus». Aregio, a més, acusa els referents del tripartit al Camp, com el socialista Xavier Sabaté o el republicà Ernest Benach, d'alimentar el qüestionament del lideratge de Tarragona com a capital. Per la seva banda, el grup municipal tarragoní d'ERC no creu que el front comú de tots els partits a Reus, inclòs el republicà, la deixi en mal lloc a Tarragona, on va ser l'única que va apostar amb fermesa pel diàleg i el consens. «Una cosa és una moció [la d'ERC a Tarragona va ser rebutjada] i una altra de diferent, una declaració institucional», va dir Sergi de los Rios.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
guerra a gaza

Israel intensifica els seus atacs al sud i el nord de la Franja

barcelona
Estats Units

Els EUA neguen que s'estigui produint un “genocidi” a Gaza

barcelona
guerra a gaza

Un treballador de l’ONU mor a Gaza per l’impacte d’un projectil atribuït a Israel

barcelona
TEDH

L’eslovè Marko Bosnjak, elegit nou president del TEDH

barcelona
tribunals

Citen a declarar Rovira i els investigats per Tsunami per videoconferència

barcelona
guerra a europa

Ucraïna relleva el cap militar de la regió de Khàrkiv

barcelona
estats units

A Trump el preocupava un escàndol sexual, segons el seu exadvocat

barcelona
guerra a europa

Rússia pressiona Khàrkiv i avança al nord de la regió ucraïnesa

barcelona
política

Ponsatí deixa la primera línia política

barcelona