Política

Jordi Pujol Ferrusola, davant del jutge De la Mata

Ha de respondre a l'acusació dels investigadors, que afirmen que des que el van començar a investigar, el 2012, ha amagat 30 milions d'euros a l'estranger

Jordi Pujol Ferrusola, fill gran de l'expresident, ha arribat a l'Audiència Nacional a les 11.40h per declarar per tercera vegada davant el jutge José de la Mata, que investiga la fortuna dels Pujol. El jutge l'interrogarà sobre les 19 operacions que recull un informe de la Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) que apunta que va ocultar 30 milions d'euros des de l'inici de la investigació el 2012. Segons els investigadors, Jordi Pujol Ferrusola hauria desplegat des del 2012 “una estratègia de despatrimonialització intencionada” per ocultar actius de la família i impedir, d'aquesta manera, que l'Audiència Nacional en decreti l'embargament en cas d'una condemna per aquest cas.

Inicialment la UDEF va apuntar que el fill gran de l'expresident de la Generalitat –a qui el jutge situa com a encarregat de la gestió de la fortuna dels Pujol a l'estranger-– va ocultar 14 milions d'euros en plena investigació, però posteriorment, en un informe de 93 pàgines, va elevar aquesta quantitat fins als 29.917.589,20 euros que hauria ocultat mitjançant “negocis jurídics ficticis, inversions no repatriades o pèrdues internacionals fictícies”, segons consta al document. Segons la UDEF, d'aquests gairebé 30 milions d'euros 9,4 milions responen a “negocis jurídics ficticis” que el primogènit dels Pujol hauria utilitzat per ocultar els diners a l'estranger. Uns altres 12,3 milions serien fruit d'inversions “no repatriades” i “pèrdues internacionals fictícies”. La resta, 8,1 milions d'euros, a rendiments que no han estat declarats a la hisenda espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.