Nou municipis del Maresme segueixen l'exemple d'Arenys de Munt

Entitats i associacions omplen avui d'activitats lúdiques una jornada concebuda com una festa

Argentona, Arenys de Mar, Canet de Mar. El Masnou, Premià de Dalt, Premià de Mar, Sant Pol de Mar, Tiana i Vilassar de Dalt integren la primera fornada de municipis del Maresme que segueixen el camí iniciat el dia 13 de setembre per Arenys de Munt, el primer poble on es va celebrar una consulta popular sobre la independència de Catalunya. Tot i ser conscients que a nivell comarcal el ressò mediàtic i internacional d'aquests referèndums no serà el mateix que fa tres mesos, les plataformes es mostren confiades en els resultats d'una campanya intensa que busca la participació ciutadana. Finalment, només dues de les entitats organitzadores, Argentona pel Dret a Decidir i Arenys de Mar Decideix utilitzaran espais municipals, tot i la reticència inicial per la prohibició expressa de l'advocat de l'Estat, que al final no s'executa. A Argentona es podrà votar al cèntric Saló de Pedra i a Arenys de Mar hi haurà urna a l'edifici de Calisay. La resta de plataformes han hagut de plantejar-se bé la qüestió i pensar en espais diversos que puguin servir per fer-hi les votacions, sobretot en les ciutats més grans, i les solucions han estat plenament imaginatives, ja que s'han habilitat llars d'infants, cases particulars, locals d'entitats o instal·lacions esportives. A més, s'incentivarà la ciutadania amb programes farcits d'actes lúdics perquè la jornada mantingui el to festiu i familiar que va planar a Arenys de Munt. Així, els gegants sortiran al carrer, hi haurà xocolatades, contes, botifarrades i correfocs.

Senyeres i llençols

Més enllà de la votació, en la consulta popular es busca la implicació dels veïns demanant-los que pengin als balcons senyeres o llençols amb missatges relatius a la jornada electoral que ajudin a estendre el missatge d'unitat nacional. D'altra banda, també s'ha confirmat la presència d'observadors internacionals que controlaran que la jornada es desenvolupa amb normalitat i garantiran que els resultats tinguin la màxima fiabilitat. En aquest sentit, a Sant Pol de Mar hi participarà un assessor del Parlament escocès, Christopher White. Les plataformes també tenen previst informar periòdicament dels percentatges de participació i s'han compromès, com si es tractés d'uns comicis ordinaris, a tenir els resultats entre una hora i mitja i dues després del tancament de les urnes.

Tothom espera que la participació no baixi del 41 per cent aconseguit a Arenys de Munt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Creix la tensió en les protestes contra Israel a les universitats

barcelona
Pere Aragonès
President de la Generalitat i candidat d’ERC el 12-M

“El problema no ha estat l’estratègia els últims tres anys, sinó qui la liderava”

Barcelona

Seguretat en clau de país

Girona
estats units

L’Església Metodista autoritza que hi hagi clergues homosexuals

barcelona

Vergés (Junts): “Hem vingut a gestionar tots els temes”

olot
escòcia

L’SNP supera una moció de censura al Parlament

barcelona
política

Puigdemont reprèn la campanya entrant en el cos a cos amb els socialistes

barcelona

ERC reivindica l’atur més baix dels últims 15 anys

girona
xina

Pequín controlarà per llei la informació de les xarxes socials

barcelona