El 93% dels votants de Vilanova, a favor de la independència

Amb un 15,6%, la capital del Garraf marca una de les participacions més baixes

Més de 8.500 persones van opinar ahir a Vilanova i la Geltrú sobre la independència i majoritàriament van dir que sí a l'autodeterminació. Un 93% dels votants, és a dir, 7,918 ciutadans, van marcar el «sí» a la butlleta, mentre que només un 4,93% (416 vots) van fer una creu al «no». De la resta, 106 van ser vots en blanc i 78 van ser declarats nuls.

Des de la plataforma organitzadora de la consulta, VNG Decideix, es valora molt positivament el desenvolupament de la jornada i la participació, que va superar el 15%. Tot i ser una de les participacions més discretes del territori, Josep Maria Domènech, portaveu de la plataforma, assegura que l'organització ni en els moments més optimistes s'esperava una mobilització semblant, tenint en compte «les particularitats de Vilanova i la Geltrú». I és que la ciutat té una marcada influència metropolitana i una realitat social no gaire propera a l'independentisme, cosa que els voluntaris i organitzadors del referèndum no van perdre de vista en tota la jornada.

El fred i la pluja van marcar la celebració de la consulta, que havia cridat a les urnes més de 54.300 persones. El temps va obligar a suspendre bona part de les activitats que l'organització del referèndum havia previst al carrer per animar el vot, i fins i tot va modificar la celebració de l'escrutini, que es va fer a la seu social del Foment Vilanoví. Allà, durant la tarda es van fer xerrades, actuacions i recitals i a quarts de deu de la nit es van donar a conèixer els resultats de l'escrutini en una sala d'actes plena de gom a gom. Unes 500 persones es van reunir al que durant tot el dia havia estat el centre de dades del referèndum i van acollir amb eufòria els resultats. Els segadors va posar el punt i final a la celebració entre les llàgrimes d'emoció de bona part dels assistents i organitzadors, que van voler recordar Marcel·lí Garriga, supervivent dels camps de concentració nazi que va morir dimarts, dos dies després de fer arribar el seu vot anticipat a la plataforma.

Des de VNG Decideix es va recordar ahir que la consulta popular «no ens porta a la independència, perquè la independència té un camí llarg i hem de ser constants», va apuntar Josep Maria Domènech, que va fer una crida a continuar treballant per l'autodeterminació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Sánchez revela avui la decisió després d’una onada de suport

Barcelona
política

Zero girs de guió per consolidar el vot convençut

barcelona
opinió

Comunes contra el casino

Clara Ponsatí
Candidata d’Alhora

“Els partits independentistes s’han entregat a Espanya”

Barcelona

El nou Trueta, el gran repte

Girona

Pistes independents: la clau

Barcelona
Estat espanyol

Unes cinc mil persones es manifesten en suport de Sánchez davant el Congrés

Barcelona
Itàlia

Meloni encapçalarà la llista del seu partit als comicis europeus

Barcelona
POLÍTICA

Vergés afirma que Illa “sempre serà la sucursal del PSOE”

blanes