L'oposició de Salou critica el descens de la despesa social per a l'any 2010

Considera «irreal» la previsió d'ingressos i denuncia un augment de personal

Partides com ara acció social, medi ambient, les subvencions a les entitats esportives o participació ciutadana es retallen, segons va denunciar ahir l'oposició, fins a un 50% en el pressupost de l'any vinent. «Això és girar l'esquena a la ciutat», va criticar el portaveu de RDS, Pablo Otal, que també va recriminar que augmenti la partida de publicitat d'alcaldia. El portaveu del PSC, Antoni Banyeres, va posar en dubte la quantia reservada per finançar béns i serveis, i va considerar complicat que serveixi per assumir el cost que comportarà la seva extensió a les dues noves àrees construïdes, els sectors 01 i 05.

Respecte a la despesa en personal, en què el govern defensa que s'ha aconseguit un estalvi de dos milions d'euros, l'oposició va qüestionar també aquestes xifres. «No veig aquests dos milions enlloc», va afirmar l'edil no adscrit, Salvador Pellicé, que va recordar que l'augment per damunt del pressupostat en aquest capítol durant aquest any és «majoritàriament responsabilitat del nou govern», i no del previ a la moció de censura de l'abril. El PSC, de fet, va acusar l'executiu de tenir «46 treballadors contractats fora de la relació de llocs de treball», segons l'edil Zacarías Henar.

Moció polèmica

També amb referència al personal, els regidors de l'oposició van presentar ahir una moció en què demanaven la supressió de la plaça de coordinadora econòmica (que percep uns 80.000 euros anuals) i la convocatòria d'un concurs per al lloc de treball d'assessora jurídica, que ara cobreix la dona del primer tinent d'alcalde, Marc Montagut, que es va abstenir en la votació. La moció es va rebutjar gràcies al vot de qualitat de l'alcalde.

Canvis urbanístics per satisfer els hotelers

El ple de l'Ajuntament va aprovar ahir, per segon cop aquest mandat, unes modificacions urbanístiques per satisfer les demandes històriques de l'Associació Hotelera Salou-Cambrils-la Pineda. El govern anterior, de fet, ja havia impulsat un expedient similar, però va quedar paralitzat després que fos impugnat per un particular. En aquest segon intent, l'executiu local planteja que, tot i que es manté la categoria mínima de tres estrelles per als nous hotels que s'obrin a Salou, aquelles pensions que facin una reconversió podran optar també per la categoria de dues estrelles. L'alcalde de Salou, Pere Granados, va defensar que així «s'evita definitivament que els hotels puguin baixar de categoria». L'Ajuntament i l'associació mantenen ara negociacions per resoldre altres conflictes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estat francès

Xi Jinping arriba a París per tractar els conflictes entre la Xina i la UE

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que farà gratuïta l’educació de 0 a 3 anys

SANT FELIU DE GUÍXOLS
POLÍTICA

ERC fa una crida a concentrar el vot progressista

BANYOLES
guerra a gaza

Netanyahu no acceptarà acabar la campanya militar per acordar un alto-el-foc

barcelona
POLÍTICA

Junts vol fer auditories comarcals de l’habitatge

PUIGCERDÀ
política

El PP duu a Salou l’intent de quedar-se amb tot el vot de Cs

barcelona
política

Els comuns retreuen ja també al PSC el suport al Hard Rock

barcelona
política

Aragonès fa una crida a concentrar el vot d’esquerres

barcelona
guerra a gaza

El govern israelià decideix tancar Al Jazeera al país

barcelona