Salvadó diu que per a Tarragona mai serà el moment perquè es creï la vegueria ebrenca

L'alcalde Lluís Miquel Pérez no descarta «fer un gest» en els pròxims dies per la reconciliació entre Reus i Tarragona

La polèmica per la denominació i la capital de la vegueria del Camp de Tarragona s'estén a les Terres de l'Ebre. Segons el delegat del govern a l'Ebre, darrere aquesta polèmica s'amaga la «posició centralista» de la capital de la demarcació, que veuria amb recança la divisió del territori en dues vegueries així com la pèrdua de poder polític sobre les Terres de l'Ebre. A més, Salvadó considera que tant Sabaté com Ballesteros «són deslleials amb un govern, al qual donen suport».

Pel que fa a les competències de les futures vegueries, Salvadó també va respondre a l'alcalde de Tortosa, Ferran Bel (CiU), que creu que tindran poques competències. «La proposta del govern era fusionar els consells comarcals i les diputacions per tal d'aprimar l'administració i fer-la més racional, i va ser precisament CiU qui va evitar que prosperés aquesta proposta inicial», va assenyalar Salvadó. Quant al finançament de les vegueries, el delegat del govern a l'Ebre assegura que serà el mateix que tenen actualment les diputacions.

Compartir el lideratge

És per motius històrics que l'alcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, defensa el colideratge de les ciutats de Tarragona i Reus: «Nego la batalla», va dir, i va afegir: «Amb Tarragona hem de compartir moltes coses.» Pérez s'ha mantingut bastant al marge de polèmiques, i per això va declarar: «No descarto propiciar alguna iniciativa, algun gest» d'acostament, va dir, però va puntualitzar que parlar de Tarragona és fer-ho «d'una capitalitat provincial» que és la que es pretén superar amb les vegueries i que no poden caure «en el mateix error».

Mou-te prepara una concentració a Tarragona

El moviment ciutadà Mou-te per Tarragona estudia convocar la darrera setmana de l'any una manifestació a la ciutat per defensar la capitalitat de Tarragona i la denominació de vegueria de Tarragona. La concentració encara no té data definida, perquè la plataforma ciutadana vol que s'hi impliquin totes les entitats i les associacions amb més pes específic dins la societat tarragonina, i d'aquesta manera atorgar més força a la trobada. La data de celebració pot ser el 30 de desembre.

Sanromà diu que les ciutats es complementen

El president de la Cambra de Reus, Isaac Sanromà, diu que s'ha d'obrir un diàleg per sumar, en un «context de complementarietat» que tenen les ciutats del que ha de ser la segona gran zona metropolitana de Catalunya, una condició que no es dóna a Girona i Lleida. «La societat civil de Reus donarem exemple als polítics –en l'acte programat dilluns al Teatre Fortuny– perquè escoltarem el missatge de l'acte acadèmic programat.» A Tots som capital hi han confirmat l'assistència 140 entitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

La CUP vol garantir l’atenció en català a la sanitat i als serveis públics

TORROELLA DE MONTGRÍ
política

Aragonès demana que “cap vot catalanista” vagi al PSC i es conjura perquè no governi

barcelona

Orriols participa de la retirada del cartell de festa censurat del balcó de l’Ajuntament

RIPOLL

Presó per un dels cinc sospitosos de cometre narcoassalts

FIGUERES
Estats Units

Stormy Daniels insisteix que ha dit “la veritat” sobre Trump

Barcelona
Guerra a Gaza

Netanyahu manté els plans a Gaza i respon a Biden que “si hem d’estar sols, estarem sols”

barcelona

Paneque (PSC): “Som l’únic partit amb programa específic per la demarcació”

GIRONA

Cañigueral destaca que l’índex d’atur és el més baix en 15 anys

riudellots de la selva
Guerra a Gaza

Desenes de milers de persones fugen de Rafah enmig de bombardejos

Barcelona