ERC continua confiant a poder aprovar la normativa «en breu», durant el gener

ERC va treure importància al fet que la llei de vegueries no s'aprovés ahir. «Si no és la setmana vinent serà d'aquí a deu dies», va dir el secretari general dels republicans, Joan Ridao, en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què es va mostrar convençut que, en tot cas, la normativa veurà la llum abans que s'acabi aquest mes de gener. Ridao no coincideix amb l'anàlisi del president de la Generalitat que la llei no és prou madura, i va atribuir el retard al fet que és «molt complexa». La futura organització territorial, va recordar el secretari general d'Esquerra, no només implicarà la divisió de Catalunya en vegueries, sinó que, per fer-la efectiva, caldrà modificar algunes lleis estatals.

El representant d'Esquerra va intentar fer una lectura positiva del revés que els suposa l'admissió pel president de la Generalitat que la llei «encara no és madura», just el dia que inicialment s'hauria d'haver aprovat en el consell executiu. «Ni localismes ni temptacions de mantenir l'statu quo provincial no aturen el govern», va subratllar Ridao en referència als conflictes territorials oberts i que han provocat que destacats barons del PSC, com ara els alcaldes de Tarragona, Sabadell i Lleida, s'hagin mostrat contraris a l'avantprojecte. Ridao va recordar que la normativa emana de l'Estatut, figura en el pacte de govern i és una vella aspiració del catalanisme. Ara, «és una qüestió de detall», va assegurar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.