CiU i PP acusen Ballesteros de creure en excés en la Tarragona del futur

El PSC considera el missatge coherent i ERC s'hi pronunciarà en breu

Com la nit i el dia. La valoració de la conferència sobre l'estat de Tarragona de Ballesteros va tornar a posar de manifest que els dos partits que manen al consistori i els dos que els fan oposició habiten en coordenades totalment antagòniques. Tot i que el portaveu de Convergència i Unió, Joan Aregio, era a Madrid promocionant la ciutat a la fira Fitur, un cop es va informar del contingut del missatge de l'alcalde, va expressar la seva disconformitat. «L'any passat, la gran notícia va ser el xec de les tecles i, aquest any, un pla de plans estratègics [...] Tornem a la tònica del discurs d'aquest govern: moltes paraules, pocs fets».

Pel líder nacionalista, Ballesteros va tornar a signar «un discurs ple d'intenció i de màrqueting polític» i va reiterar la idea que «ens va tornar a mostrar la gran cortina de fum d'aquesta legislatura: un reguitzell de projectes i de propostes amb una gran falta de sentit comú i un afany de protagonisme».

El líder del PP, Alejandro Fernández, va qualificar la conferència del màxim responsable municipal com a «preocupant en els continguts perquè només es va dedicar a parlar del 2016, el 2017 i el 2022 i es va oblidar de la realitat». Pel portaveu popular, moltes de les paraules de Ballesteros «no tenen gaire sentit», tot referint-se a problemes del present que cal solucionar: «La ciutat continua bruta, molts polígons industrials són abocadors incontrolats i hi ha molts edificis abandonats». Fernández va lamentar que, en termes d'ocupació, «només parlés de la que genera l'Ajuntament» i, en general, va qüestionar que l'alcalde tan sols mencionés «coses intangibles». Una cosa que sí que va trobar molt acurada és el muntatge visual. «Es nota que ara sí que s'ha gastat els diners», va respondre amb ironia.

Els partits de govern

La portaveu del PSC al consistori, Begoña Floria, va qualificar el missatge de l'alcalde de «coherent» i «continuista des del principi de mandat»: «L'Ajuntament està afrontant bé una situació molt complicada i sense deixar de donar dades a la gent, el que calia fer era donar una visió de la ciutat ben estructurada». Floria va justificar que l'alcalde continués parlant de projectes d'anys passats, tot enviant un missatge indirecte a governs anteriors: «Ja m'agradaria que haguessin quedat resolts fa temps». A més, va afegir-hi: «Potser estem acostumats a discursos més efectistes.» ERC va declinar fer cap valoració fins que els seus dos regidors, que dimecres eren a Fitur, llegissin el contingut de la conferència.


LES REACCIONS

JOAN AREGIO
portaveu de ciu a l'ajuntament de tarragona
«És l'alcalde que en menys temps ha desil·lusionat més gent» «El seu discurs no ha experimentat cap evolució des de les passades eleccions. Continua utilitzant la política de retrovisor»
ALEJANDRO FERNÁNDEZ
portaveu del pp a l'ajuntament de tarragona
«Es nota que es va gastar més diners en la conferència perquè estava molt treballada, però els continguts encara són preocupants» «Va plantejar una ciutat del futur i es va oblidar de la realitat»
BEGOÑA FLORIA
portaveu del psc a l'ajuntament de tarragona
«Va ser coherent i el to és continuista des del principi» «Calia donar una visió estructurada de la ciutat» «Potser estem acostumats a discursos més efectistes»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Per Paneque i Romero (PSC) ara es tria o estabilitat o soroll i confrontació

PALAFRUGELL
política

La policia diu que no pot localitzar Puigdemont en plena campanya

barcelona
turquia

Un Boeing 763 de FedEx aterra de morro a Istanbul sense causar víctimes

barcelona
Unió Europea

El PPE es nega a signar una declaració que rebutja “normalitzar” l’extrema dreta

Barcelona
guerra a gaza

Divisió en el govern espanyol per una carta a empreses que operen a Israel

barcelona
POLÍTICA

Vergés presenta el programa econòmic de Junts+ en un acte amb empresaris

BANYOLES
Regne Unit

El Regne Unit expulsa l’agregat de Defensa de l’ambaixada russa

Barcelona

ERC proposa la creació de la Llei de Sobirania Alimentària

RIPOLL
estat espanyol

El Senat, amb majoria absoluta del PP, aprova reprovar al fiscal general de l’Estat

barcelona