Mas promet governar amb la gent més preparada i «prejubilar» el tripartit

Fa una crida a defugir l'eufòria i no donar per feta la victòria electoral de CiU que pronostiquen les enquestes

El tres vegades candidat de CiU a les eleccions es va donar el primer bany de masses de l'any en el mateix pavelló on fa vuit anys (el 20 de gener de 2002) va ser proclamat per primera vegada cap de cartell en substitució de Jordi Pujol. En aquest context, Mas, que va demanar ajuda per «prejubilar el tripartit, o el tripartit jubila Catalunya», va avançar que té la intenció de formar un govern amb la gent més preparada i més sòlida per liderar la «gran majoria» que reclamava en la seva proclamació, fa dues setmanes a Sant Benet de Bages. «I si en algun lloc hi ha algú de fora de CiU més preparat, jo l'aniré a buscar», va prometre en consonància amb l'esperit transversal de la Casa Gran del Catalanisme. Mas insinuava així que el govern del PSC, ERC i ICV-EUiA no disposa de «la gent més preparada». Seguint la pauta dissenyada per fer una campanya positiva, no va voler aprofundir més en la crítica al tripartit.

L'auditori d'ahir respirava eufòria, però les intervencions de Mas, del líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, i de l'expresident Pujol es van encaminar a apaivagar-la. Totes tres van insistir en el mateix missatge de calma davant les perspectives positives sobre els resultats electorals. «No podem caure en els miratges; hi haurà enquestes en què semblarà que la victòria la tenim feta, guardem-nos-en, posem-hi distància», va ordenar.

«Nació dins l'Estat»

En clau nacional, Mas va apel·lar al sentiments de la concurrència: «Catalunya podria acceptar ser una nació dins de l'Estat, però no acceptarà mai que es pugui convertir simplement en una província de la nació espanyola.» Sobre la sentència del Tribunal Constitucional –que l'auditori va xiular–, el candidat va recordar que, primer de tot, «acata» la voluntat expressada per la ciutadania en el referèndum de l'Estatut, «i després d'altres coses».

Al ritme de la cançó de precampanya, una versió de Put your records on (que aplicat a CiU vindria a dir «posa-hi la teva pròpia música»), Mas va assegurar que portarà el canvi a Catalunya, però no de cadires ni de sigles ni per posar al currículum que ha estat president de la Generalitat, sinó per «no caure pel pendent de la mediocritat», treballant tres eixos: millorar l'economia, situar Catalunya internacionalment i fer emergir els valors de la catalanitat. L'organització va regalar a Mas un pastís pel seu 54è aniversari, que coincidia amb l'acte, i una presentadora virtual, de nom Eva, va instar-lo a demanar un desig, que el públic va endevinar tot cridant: «Mas president!» La projecció de videoclips de Madona o Lady Gaga i del grup català The Companys van fer de teloners del míting, a mig camí entre un acte a l'americana i un d'estil pujolià.

ARTUR MAS
Candidat de CiU
«Si en algun lloc hi ha algú de fora de CiU més preparat, jo l'aniré a buscar encara que no sigui de CiU»
«Tenim tota la profunditat de l'horitzó i l'altura del cel perquè els nostres somnis es facin realitat. Per això, no hem de renunciar a un país millor ni a un país més lliure»
JORDI PUJOL
Expresident de la Generalitat
«Quan sembla que hi pot haver una bona collita, si no es vincla l'esquena, la collita es perd»
J.A. DURAN I LLEIDA
Secretari general de CiU
«No ens hem de confondre, l'acte d'avui no és cap festa de proclamació de resultats o d'una victòria; hem de lluitar, i molt»
«Volem un govern que no menteixi, com s'està fent aquests dies. No són ni els millors ni els més ben preparats, la gent no confia en la Generalitat. És hora de girar full a una època trista per al nostre país»


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona
ARGELERS de la marenda

El cap de llista de Junts per Girona apel·la als indecisos

ARGELERS
GIRONA

La CUP insta a reprendre el procés d’independència

GIRONA