El futur de l'AVE per l'Horta Nord es discutirà el pròxim dimarts a Madrid

Tots els alcaldes de la comarca afectats pel traçat de la infraestructura ferroviària han estat convocats a una reunió

Tots els alcaldes dels pobles de la comarca de l'Horta Nord afectats pel traçat de l'AVE entre València i Castelló han estat convocats a una reunió que es farà a Madrid dimarts que ve, 16 de febrer, a migdia , «per a abordar quin és el futur del projecte» d'alta velocitat, segons ha informat l'Ajuntament de Puçol en un comunicat.

L'alcalde de Puçol, José Vicente Martí ha explicat que, «de moment no se sap res més, però és una notícia important perquè si criden a tots els alcaldes és perquè hi ha alguna cosa important que comunicar». Martí confia que en aquesta trobada es plantege «una solució al més favorable possible per a totes les parts implicades i, naturalment, per a Puçol que és un dels pobles més afectats pel traçat inicialment previst». I és que, el primer projecte del Ministeri de Foment plantejava un pas elevat a deu metres d'altura, en talús, al costat de l'actual caserna de la Guàrdia Civil, molt prop del casc urbà de Puçol, que suposava una, a parer de Martí, una «autèntica muralla» per al municipi. Així, després de diferents reunions s'ha transformat en un viaducte de 835 metres de longitud, de manera que es «reduirà l'impacte», ha destacat l'alcalde.

Tot i això, per al primer edil, el projecte actual «continua sent una barrera arquitectònica més per a la població, que s'uneix al by-pass, la V-21 i les vies del tren de rodalies». Així, l'objectiu fonamental del consistori és «aconseguir que les vies actuals es traslladen del centre del nucli urbà i s'annexionen al traçat previst de l'AVE, cosa que permetria crear una ampla avinguda al centre de la població», ha explicat el batllé.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.