Política

la crònica

«No té la paraula»

La regidora de Torredembarra que ha centrat més titulars en els darrers mesos, la no adscrita i doblement expulsada d'un govern Laura Pradeda, va reaparèixer dijous passat a la sala de plens en una nit d'allò més atípica. Sobre la taula, els regidors tan sols tenien l'aprovació de l'acta de dues sessions anteriors i donar compte de decrets d'alcaldia, de nou en un ple que continua sense deixar gaire clares les posicions que prendran els diferents grups polítics ara que torna a haver-hi un govern en minoria. Tot i que el seu vot no va ser transcendent (igual que el de la resta de membres del consistori), Pradeda sí que va propiciar alguns dels moments més surrealistes de la sessió, primer amb una confusió sobre el vot de les actes, i després quan l'alcalde va oblidar-se (no sabem si intencionadament o no) de cedir-li el primer torn que, com a grup més minoritari, li correspon durant els precs i preguntes de l'oposició. De poc li va servir a l'exsocialista i ara no adscrita reclamar que li obrissin el micròfon, perquè tot just quan va anunciar que volia llegir una resposta a les darreres acusacions fetes públiques per l'alcalde, Daniel Masagué, en contra de la seva gestió com a regidora, aquest va optar per retirar-li la paraula per no cenyir-se als «precs i preguntes» que donen nom al torn. El discurs, però, sí que va poder ser recollit un cop acabada la sessió per aquest diari, i en ell la regidora no adscrita (que ha aparcat temporalment la seva voluntat de renunciar a l'acta) demana a Masagué que dimiteixi per «completar la higiene democràtica» que va ser, segons va defensar l'executiu municipal, el motiu de l'expulsió del govern de Pradeda. La regidora també criticava en el discurs no pronunciat «l'intervencionisme i autoritarisme» de l'alcalde, i defensava la gestió de la regidora al capdavant de Gent Gran i Obres Públiques.

De la resta del ple (dues hores i mitja dedicades íntegrament a precs i preguntes de l'oposició), cal destacar que l'Ajuntament continua donant voltes a la ubicació de la quarta escola, el CEIP Mirades, que en principi s'havia de fer en un espai ara ocupat per una zona verda i al qual s'oposa l'ABG. L'equip de gobern va tornar a fer gala de la disposició d'escoltar la proposta d'un grup que segurament els serà clau per tirar endavant els seus projectes, tot i que ERC, malgrat no qüestionar els arguments d'un possible canvi d'emplaçament, va demanar precaució perquè les obres no s'endarrereixen encara més.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
bolívia

Morales avisa que serà candidat a les presidencials “de grat o per força”

barcelona
guerra a gaza

Desenes de milers d’israelians insten insten Netanyahu a pactar una treva

barcelona
Salvador Illa
Candidat del PSC al 12-M

“Junts no és l’opció amb més afinitat per governar”

Barcelona
Eloi Badia
Cap de llista dels Comuns a la circumscripció de Girona a les eleccions catalanes

“Cal invertir en transport públic perquè sigui efectiu”

Girona
Política

La campanya arriba al pic amb crides als indecisos

Barcelona

Garantit el 2% a la cultura

Barcelona
POLÍTICA

Esquerra aposta per un model turístic de qualitat

LLORET DE MAR
POLÍTICA

El PSC vol posar en marxa la T-Mobilitat a la demarcació

SANTA CRISTINA D’ARO
regne unit

Khan és reelegit alcalde de Londres en la victòria laborista en els comicis locals

barcelona